Connect with us

Czink Melinda perli a WTA-t

Egyéb hír

Czink Melinda perli a WTA-t

Nem a pénzért, sorstársai érdekében perli a műtétje után lábadozó Czink Melinda a WTA-t. A teniszező ügyvédje szerint a szervezet nem akarja kiadni a védence igazát bizonyító dokumentumokat.

Mil­liók­ra perli Czink Melinda a WTA-t, a profi női teniszezők szervezetét. A játékos egy birminghami tornán lett rosszul, a kórházban félrediagnosztizálták – kis híján az életébe került a tévedés –, csak később derült ki: vakbélgyulladása van.

– Nem a pénz miatt csinálom, a kártérítést jótékony célra fordítom, az a legfontosabb, hogy mással ne fordulhasson elő ilyesmi – mondta Melinda, aki még nem egészséges, de folytatja pályafutását. – Lassú a gyógyulás, de kitartok, mert a tenisz az életem.

Melindát az Amerikában élő ügyvéd, Rónai Péter képviseli, aki elárulta, védencét nem csupán anyagi, erkölcsi kár is érte. Egy hölgy esetében például hátrányt jelent a testén az operációs heg, nem is beszélve a sok idegeskedésről.

– Azt kell vizsgálni, mit tartalmaz a játékos és a WTA között létrejött szerződés – mondta az ügyvéd, akit feldob, hogy egy mamutszervezet ellen léphet szorítóba. – Ezt a papírt azonban nem akarja kiadni a szervezet, ám a bírói felszólításra majd hozzájutunk. Ez is azt jelzi, hogy a WTA-nak van takargatnivalója. A megállapodásnak azt is elő kell írnia, hogy a beteg, sérült teniszezőt milyen színvonalú kórházban kell vizsgálni, és Melindát olyan intézménybe vitték, ahol órákig várt a kezelésre.

Rónai szerint a teniszező évente 400 ezer dollár, vagyis csaknem 90 millió forint jövedelemtől esik el, 31 éves lévén még jó ideig folytathatná a pályafutását, ám a teljes felépülése hosszú időbe telik.

– A per pókerjátszmához hasonlít, amelyben nyerhetsz és veszíthetsz is, de pillanatnyilag úgy tűnik, hogy elég jó lapjaink vannak – tette hozzá az ügy­véd. – A végső szó azonban a bíróságé.

 

forrás: borsonline.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top