Connect with us

17 éves tini ejtette ki Nadalt Bázelben

ATP

17 éves tini ejtette ki Nadalt Bázelben

A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal nagy meglepetésre két játszmában kikapott Borna Corictól az 1,46 millió euró (447 millió forint) összdíjazású bázeli keménypályás férfi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

A horvát tinédzser a legjobb négy között a negyedikként rangsorolt Milos Raonicot búcsúztató belga David Goffinnal találkozik. A felső ágon az ötszörös győztes Roger Federer a horvát Ivo Karloviccsal csap össze.

A világranglista 124. helyén álló Coric az első szettben kis túlzással megszégyenítette Nadalt, aki első három adogatójátékában mindössze három pontot szerzett, és mivel fogadóként sem termett neki sok babér, 5:0-s hátrányba került. A horvát keze azonban ekkor megremegett, nem tudta kiszerválni a játszmát, két gémmel később viszont már igen, így könnyedén szettelőnybe került (6:2).

A második játszmában Nadal felnőtt az ihletett formában teniszező Coric szintjére, ám nem tudta elvenni a 18. életévét november közepén betöltő ellenfele adogatását. De a horvát sem tudott boldogulni fogadóként – mindketten csak egy-egy bréklabdáig jutottak –, így következett a rövidítés, melyben egy minibrék döntött. A spanyol 4–4-nél pontot bukott adogatóként, ez pedig a kiesését eredményezte (7:6).

A juniorok között 2013-ban US Open-győztes Coric a legfiatalabb játékos, aki valaha megverte Nadalt ATP-versenyen. A feltörekvő tehetség a legjobb négy között a negyedik helyen kiemelt kanadai Milos Raonicot szetthátrányból legyőző belga David Goffinnal találkozik.

A felső ágon Ivo Karlovicra a Grigor Dimitrovot két szettben felülmúló Roger Federer vár. A hazai közönség előtt versenyző svájci az első játszmában négy szettlabdát hárított, mielőtt a rövidítésben behúzta a szettet. A második játszma nem tartogatott ekkora izgalmakat, az ötszörös győztes – és a legutóbbi két évben döntős – Federer kétszer is elvette Dimitrov adogatójátékát, aki bréklabdáig sem jutott el.

A két játékos ezt megelőzően 2013. október 25-én, tehát majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt találkozott egymással – szintén Bázelben –, és két szettben akkor is a világelsőségre törő Federer nyert.

Az elődöntőben:
Federer (svájci, 1.)–Karlovic (horvát, 8.)
Goffin (belga, 7.)–Coric (horvát).

forrás: nemzetisport.hu

BÁZEL, ATP 500-AS TORNA (1 458 610 euró, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ:
Karlovic (horvát, 8.)–Becker (német) 6:4, 6:4
Goffin (belga, 7.)–Raonic (kanadai, 4.) 6:7, 6:3, 6:4
Coric (horvát)–Nadal (spanyol, 2.) 6:2, 7:6
Federer (svájci, 1.)–Dimitrov (bolgár, 5.) 7:6, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top