Connect with us

Federer diadalmaskodott Sanghajban

ATP

Federer diadalmaskodott Sanghajban

Roger Federer nyerte a Sanghajban zajló ATP 1000-es férfi mesterversenyt, miután két szoros játszmában győzte le a francia Gilles Simont a fináléban, így az idén másodszor diadalmaskodott ATP 1000-es tornán.

A mérkőzés első játéka után brékelőnybe kerülő francia játékos 5:4-nél adogathatott az első szett megnyeréséért, de megremegett, és elbukta a szervagémjét – pedig addig bréklabdáig sem hagyta eljutni esélyesebb svájci ellenfelét.

Federer 6:5-nél fogadóként két szettlabdához jutott, de Simon megfordította a gémet, majd a rövidítésben 6–5-nél ő is kiharcolt egy játszmalabdát, ám ő sem használta azt ki. Az idei ötödik ATP 100-es tornadöntőjét játszó svájci végül a maga javára billentette a mérleg nyelvét a rövidítésben.

A második játszma csendesen csordogált, amikor Simon 6:5-nél fogadóként két szettlabdához jutott, de Federer hárította azokat, majd a végjátékban magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, s sorozatban öt pontot megnyerve 7–2-re hozta ezt a rövidítést is.

A 33 esztendős svájci – aki sorozatban ötödször múlta fölül francia riválisát – pályafutása 39. ATP 1000-es tornadöntőjében a 23. sikerét aratta, az idén pedig a kisebb versenyekkel együtt a negyedik győzelmét könyvelhette el. Federer először diadalmaskodott Sanghajban.

SANGHAJ, ATP 1000-ES TORNA (3 849 445 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ:
Federer (svájci, 3.)–Simon (francia) 7:6, 7:6

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top