Connect with us

Új otthont kap a magyar tenisz

Országos

Új otthont kap a magyar tenisz

Hamarosan elkezdődnek a munkálatok az óbudai Nemzeti Edzés Központban, ahol modern centrumot hoz létre a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ).

Az MTSZ honlapjának szerdai tájékoztatása szerint a kiemelt sportágfejlesztési támogatásnak köszönhetően tovább bővül a Mikoviny utcai telep, ahol egy háromszintes, akadálymentes, európai színvonalú kiszolgáló létesítmény is épül 1600 négyzetméteren. A kiemelt támogatás infrastrukturális részeként megítélt, első éves 2013-as keret terhére a Nemzeti Sportközpontok (NSK) közbeszerzési eljárás keretén belül választotta ki a tervezőt.

„Beérett az elvégzett munkánk gyümölcse azzal, hogy megkaptuk a kiemelt támogatást, s a kormány elismerte a munkánkat és a sportolóink eredményeit. Külön öröm számunkra, hogy a Nemzeti Edzés Központot nemzetgazdasági stratégiai kiemelt projektté nyilvánították, amely azért is fontos, mert így bizonyos engedményeket kapunk” – nyilatkozta Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke. A sportvezető elmondta, az engedélyezési terveket az NSK benyújtotta a hatóságoknak, tehát a folyamat elindult, és reményeik szerint jövő év elején el is tudják kezdeni a munkálatokat, ősszel pedig át tudják venni az épületet.

„A teljes projekt irányítása mind pénzügyileg mind operatívan az NSK feladata, így szerencsére nekünk nem kell a pénzügyekkel foglalkozni” – tette hozzá.

A központ második emeletén kap helyet a teniszszövetség irodája is, amely elköltözik a Magyar Sport Házából.

A Nemzeti Edzés Központ 2011 őszén kezdte működését három keménypályával, majd 2012 nyarán a teljes létesítmény üzemeltetése az MTSZ-hez került.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Országos

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top