Connect with us

Djokovic legyőzte Nisikorit és döntős

ATP

Djokovic legyőzte Nisikorit és döntős

Novak Djokovics 6:1, 3:6, 6:0-ra legyőzte Nisikori Keit az ATP-világbajnokság első szombati elődöntőjében. A szerb világelső a döntőben a Roger Federer–Stanislas Wawrinka összecsapás győztesével találkozik.

Nisikori Djokovics elleni mérlegét nem lehet rossznak nevezni. A japán teniszező a mai meccs előtt ötször játszott a szerbbel, s két összecsapást meg is nyert ezek közül. A legemlékezetesebb az idei US Open-elődöntő volt, amelyben nem kis meglepetésre diadalmaskodott.

Ettől még persze egyértelműen Djokovics volt a mostani elődöntő esélyese, az első szett ebből a szempontból nem is okozott csalódást. Nisikori nem tudott mit kezdeni a világelső adogatásaival: a szerb mindössze két pontot vesztett akkor, amikor sikerült az első szervája.

A 24 éves japán adogatásai ezzel szemben nem ültek – Djokovics több pontot szerzett ezekből a labdamenetekből, mint Nisikori. Kétszer el is vette ellenfele adogatását, míg Nisikorinak bréklabdája sem volt. Az első szettet így viszonylag gyorsan, 6:1-re megnyerte Djokovics.

A második játszmára megváltozott a játék képe. Nisikori pontosan, szinte hibátlanul játszott, kétszer el is vette Djokovics adogatását, ami elég volt a második szett 6:3-as megnyeréséhez. Aztán jött az újabb fordulat.

Mindenki izgalmas döntő szettre számított, mire azonban felocsúdtunk, máris 5:0-ra vezetett Djokovics, miután futószalagon hozta saját szerváit, s kétszer elvette Nisikori adogatójátékát. És aztán harmadszor is…

A döntő szett nagyon egyhangúra sikeredett, Djokovics 6:0-val hozta, amivel bejutott a fináléba, ahol megvédheti címét , miután a 27 éves szerb teniszező 2012-ben és 2013-ban megnyerte a szezonzáró viadalt.

A másik ágon Roger Federer–Stanislas Wawrinka elődöntőt rendeznek.

forrás: nemzetisport.hu

LONDON, ATP-VILÁGBAJNOKSÁG (6 500 000 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.)–Nisikori (japán, 4.) 6:1, 3:6, 6:0

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top