Connect with us

Federer és Hewitt az új szabályokat tesztelte – video

Egyéb hír

Federer és Hewitt az új szabályokat tesztelte – video

Roger Federer valamivel több mint másfél óra alatt öt szettben nyert Sydneyben Lleyton Hewitt ellen egy olyan bemutató teniszmérkőzésen, amelyen egy játszma négy nyert játékig tartott.

Tavaly novemberben jelentették be, hogy Federer és Hewitt januárban új szabályok szerint játszik egy gálamérkőzést. A kísérleti találkozón hat helyett csak négy nyert gémig tartottak a szettek, 3:3-as állásnál pedig – a 6:6-nál megszokott – rövidítésre került sor, ám ezek csak öt nyert pontig tartottak. A játékokon belül 40:40-nél a következő pont győztese nem előnyhöz jutott, hanem rögtön megnyerte a gémet, emellett a hálóról az adogatóudvarba pattanó szerva érvényesnek számított, és nem kellett megismételni.

A meccs – minő véletlen – öt szettben dőlt el, Federer 4:3 (5–3), 2:4, 3:4 (3–5), 4:0, 4:2-re nyert, alig több, mint 90 perc alatt.

„Az a szép a sportágunkban, hogy nem tudhatod, negyvenöt percig vagy három órán át leszel-e a pályán – mondta a svájci klasszis, aki egy nappal korábban a brisbane-i torna döntőjében aratta pályafutása 1000. győzelmét. – Tudom, hogy a televíziós csatornák emiatt néha nehéz helyzetben vannak, hiszen a labdarúgás és más sportágak esetében pontosan lehet tudni, meddig tart egy találkozó. Letelik az idő, és már végeztél is, a teniszben viszont a győztes ütésig játszanod kell.”
Federer szerint a játékosok tovább tudnák űzni a fehér sportágat, ha hivatalosan bevezetnék az új, rövidebb mérkőzéseket eredményező szabályokat.

„Mentálisan is jót tenne a teniszezőknek, ha tudnák, hogy maximum nagyjából egy és háromnegyed órát kell játszaniuk – mondta Federer, majd a további előnyökről beszélt. – Nem kellene hét pólót bepakolni, kevesebb ütő felhúrozására lenne szükség, minden sokkal kontrollálhatóbb lenne. Hosszabbra nyílna a srácok pályafutása.”

A gyerekek figyelmét nem könnyű hosszabb időn át lekötni, így az utánpótlás szempontjából is pozitív változásokat hozhatna a játékidő lecsökkentése. Federer szerint az új szabályokkal több ifjoncot lehetne a teniszhez csábítani.

Hogy Cruz Hewittot mennyire érdeklik a tenisz jelenlegi és kísérleti szabályai, nem tudni, Lleyton Hewitt hatéves kisfia mindenesetre abban a szerencsés helyzetben volt Sydneyben, hogy ütögethetett néhány percet Federerrel.

A 17-szeres Grand Slam-győztes Roger Federernek a mókázásból kijutott bőven, hiszen Hewitt-tal még a normál pályán lejátszott mérkőzésük előtt játszott egy kicsit a sydneyi öbölben is. Mindketten egy motorcsónakon utaztak, és bizony túl hosszú „labdamenetekre” nem került sor.

https://www.youtube.com/watch?v=aBcxFdwX9QA#t=18

forrás: nemzetisport.hu/ fotó: couriermail.com.au

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top