Connect with us

Murray legyőzte Kyrgiost

ATP

Murray legyőzte Kyrgiost

Andy Murray három játszmában legyőzte a hazai pályán játszó Nick Kyrgiost az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) negyeddöntőjében, így a négy között a skót olimpiai bajnok lesz a Rafael Nadalt búcsúztató Tomás Berdych ellenfele.

A nap záró eseménye Andy Murray és Nick Kyrgios összecsapása volt. A skót kezdte az adogatást, s bár a hazaiak újdonsült kedvence megnyerte az első két pontot, a folytatásban mégis simán hozta a játékot, majd ugyanígy a szettet: 3:2-nél elvette ellenfele adogatójátékát, és a kezében volt nemcsak a játszma, de a meccs is.

A második szett sokkal kiegyensúlyozottabb volt, izgalom azonban csak a véghajrába szorult, 4:3 után 6:5, 30:0-ig egyetlen pontot sem nyert az éppen fogadó játékos. A rövidítés első poénjánál Murray elvette Kyrgios adogatását, de az ausztrál nagyon agresszívan játszott, nem engedte meglépni a skótot, aki 5–4-nél kettős hibát ütött, aztán viszont jött egy Kyrgios-hiba és egy szenzációs Murray-emelés, és az olimpiai bajnok előnye máris két szettre nőtt.

Ezzel mintha meg is tört volna az Andreas Seppi ellen öt kemény szettet játszó Kyrgios hite. A görög és malajziai szülőtől származó canberrai a harmadik szett közepén sem tudta megtartani adogatójátékát, és ugyan rögtön „visszabrékelt”, a következő játék után ismét brékelőnyben volt a skót, aki ki is szerválta a meccset. Kyrgios, akárcsak tavaly Wimbledonban ismét megállt a negyeddöntőben, de az idő neki dolgozik. Az elődöntő alsó ágán Murray–Berdych meccset rendeznek.

forrás: nemzetisport.hu

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (40 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:

Berdych (cseh, 7.)–Nadal (spanyol, 3.) 6:2, 6:0, 7:6
Murray (brit, 6.)–Kyrgios (ausztrál) 6:3, 7:6, 6:3

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top