Connect with us

Legyőztük Ausztriát a Fed Kupán

Fed Kupa

Legyőztük Ausztriát a Fed Kupán

Jani Réka győzelme után Babos Tímeának egy gém is elég volt ahhoz, hogy megnyerje mérkőzését, miután az osztrák Patricia Mayr-Archleitner ugyanis 1:0-nál sérülés miatt feladta a meccset a budapesti Syma Csarnokban zajló Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoport női tenisztornáján. Ezzel eldőlt, hogy az Ausztria elleni összecsapást megnyerte a magyar csapat, amelynek így nem kell a bennmaradásért játszania szombaton.

A magyar és az osztrák válogatott is kikapott a szerbektől, így csak a csoport második helyéért küzdhettek a mai mérkőzésen – és azért, hogy ne kelljen a bennmaradásért küzdeniük

Elsőként a világranglista 290. helyén álló Jani Réka lépett pályára a 18 éves Barbara Haas (303.) ellen, és kezdetben egyikük sem épp kimagasló szervajátékával hívta fel magára a figyelmet: az első hat gémet a fogadók nyerték meg (3:3). Innentől kezdve viszont a magyar játékos már nem hibázott, 6:5-nél pedig újabb bréket hozott össze, megnyerve ezzel a szettet.

Majd alaposan belendült, hiszen nem sokkal később már az 5:0-hoz volt labdája, és bár ezzel nem élt, egy brék után 5:1-nél már meccslabdához jutott. Pillanatokkal később már 5:2-nél Haasnak három labdája volt az 5:3-hoz, de a 23 éves magyar játékos innen is megfordította a játékot, és megnyerte a meccset.

Babos Tímea így abban a tudatban lépett pályára, hogy egy sikerrel már biztosan bennmarad a magyar válogatott. Arra alighanem azonban ő sem számított, hogy a tegnapi meccsel teljesen ellentétes következik. Akkor hiába nyert meg 18 játékot, kikapott a szerb Alekszandra Krunicstól (6:7, 6:0, 6:7), ma viszont elég volt egyet, miután Patricia Mayr-Archleitner sérülés miatt 1:0-nál feladta.

A párosmeccs így már semmiről sem döntött, de a nehezen visszahozott első játszma (5:6-nál fogadniuk kellett Baboséknak a szettben maradásért) után végül két szettben ezt is megnyerték mieink.

A 15 csapat csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, hogy mely két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába.

A csoportok utolsó helyezettjei arról döntenek, hogy mely két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába, a helyosztókat szintén szombaton játsszák.

forrás: nemzetisport.hu

FED-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Magyarország–Ausztria 3–0
Jani Réka–Barbara Haas 7:5, 6:2
Babos Tímea–Patricia Mayr-Archleitner 1:0-nál Mayr-Archleitner feladta
Babos Tímea, Bondár Anna–Julia Grabher, Sandra Klemenschits 7:6, 6:2

KORÁBBI EREDMÉNYEK
Szerbia–Ausztria 3–0
Magyarország–Szerbia 1–2

FED-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT
A-csoport: MAGYARORSZÁG, Szerbia, Ausztria
B-csoport: Nagy-Britannia, Ukrajna, Törökország, Liechtenstein
C-csoport: Fehéroroszország, Portugália, Bulgária, Grúzia
D-csoport: Belgium, Horvátország, Izrael, Lettország

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Fed Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top