Connect with us

Dokovic megkapta a sportolók Oscar-díját

Egyéb hír

Dokovic megkapta a sportolók Oscar-díját

A férfiaknál a világelső teniszező, Novak Dokovic, a nőknél pedig az etióp futó, Genzebe Dibaba lett mint 2014 legjobb sportolója a Laureus-díj kitüntetettje.

A sportolói Oscar-díjként számon tartott elismerés gazdáinak névsorát szerdán tették közzé a kínai Sanghajban, ahol külön ünnepség keretében immár 16. alkalommal osztották ki a díjakat. Idén is az ismert kategóriákban hirdettek végeredményt, vagyis – a sportakadémia csaknem félszáz tagjának döntése alapján – az előző esztendő legjobb férfi és női sportolója, illetve csapata mellett díjazták az év felfedezettjét, legnagyobb visszatérőjét, legjobb extrémsportolóját és elismerést kapott a fogyatékkal élő versenyzők legjobbika is.

A szerb teniszező tavaly hetedik Grand Slam-diadalát aratta, amikor a wimbledoni fináléban felülmúlta a svájci Roger Federert, illetve 2014-ben vette át a vezetést a világranglistán a spanyol Rafael Nadaltól. Dokovicnak azóta a 8. GS-trófeája is megvan, ugyanis idén januárban Melbourne-ben is győzött.

Dibaba azzal érdemelte ki az elismerést, hogy két hét leforgása alatt három világcsúcsot állított fel különböző távokon: fedett pályán az 1500 és 3000 méter mellett két mérföldön is minden idők legjobb eredményét érte el tavaly februárban.

A csapatok között a labdarúgó-világbajnokságon győztes német válogatott kapta a kitüntető címet. A Nationalelf az elődöntőben 7-1-re múlta felül a házigazda brazil együttest, míg a fináléban hosszabbításban Mario Götze találatával 1-0-ra győzte le Argentína gárdáját megszerezve ezzel története negyedik vb-címét.

Az év felfedezettje az ausztrál Daniel Ricciardo lett, aki harmadikként zárt a Formula–1 autós gyorsasági világbajnokságon.

A legnagyobb visszatérőnek pedig Schalk Burger dél-afrikai rögbist választották. A fogyatékos sportolóknál az amerikai Tatyana McFadden, az extrémsportok művelői közül pedig a szintén amerikai Alan Eustace győzött.

Két visszavonult kínai sportoló, a teniszező Li Na és a kosárlabdázó Jao Ming pedig különdíjat vehetett át.

forrás: mno

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top