Connect with us

Babos Timi elődöntős Marokkóban

Egyéni

Babos Timi elődöntős Marokkóban

Babos Tímea 6:2, 5:7, 7:5-re legyőzte a harmadik helyen kiemelt Flavia Pennettát a marrákesi salakpályás tenisztornán, amelyen így egyesben is bejutott az elődöntőbe.

A két játékos első egymás elleni mérkőzését a nagy fordulatok jellemezték. Az első szettben a 2013-as US Openen elődöntőt játszó Pennetta 2:1-re vezetett, innen lett 6:2 Babosnak. A második játszmában az olasz 5:1-re elhúzott, majd Timi hiába egyenlített (5:5), a következő két játékot Pennetta nyerte meg.

A döntő szettben Babos 3:1-es előnyből 4:3-as hátrányba került, de egyenlített, majd egy bréknek köszönhetően kétórányi játék után a győzelemért szerválhatott (5:4). Ezzel a lehetőséggel nem élt, ám 6:5-nél az újabbal már igen, így készülhet az elődöntőre. Amelyben páros partnere, a francia Kristina Mladenovic lesz az ellenfele.
„Nagyon boldog vagyok, hogy egy újabb nagy csatában, egy korábbi top tízes, jelenlegi top harmincas játékos ellen sikerült nyerni! – olvasható Babos nyilatkozata a saját honlapján, a babostimea.hu-n. – Nehéz meccs volt. A tegnapitól eltérően fizikailag talán kevésbé, viszont mentálisan inkább… A döntő szettben sok lehetőségem volt brékelni, de sokáig nem sikerült. Amikor végre igen, akkor utána nem tudtam kiszerválni a meccset. Aztán az utolsó két gémben hiba nélkül, sok nyerővel tudtam játszani. Így végül sikerült megnyerni a meccset!”
Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosban bejutott a torna döntőjébe, miután két szettben, 7:5, 6:2-re legyőzte a Sandra Klemenschits, Tatjana Maria duót. A magyar, francia kettősnek csupán egy óra kellett a mérkőzés megnyeréséhez. Párosban ez volt a harmadik mérkőzésük, eddig még szettet sem veszítettek. A másik ágon az ukrán Olga Szavcsuk, Elina Szvitolina párost búcsúztatva a Laura Siegemund, Marina Zanevszka német, ukrán duó került még a torna döntőjébe.
„A döntő szettben sok lehetőségem volt brékelni, de sokáig nem sikerült. Amikor végre igen, akkor utána nem tudtam kiszerválni a meccset. Aztán az utolsó két gémben hiba nélkül, sok nyerővel tudtam játszani, így végül sikerült megnyerni a meccset” – olvasható Babos nyilatkozata a hivatalos honlapján.

forrás: nemzetisport.hu

MARRÁKES, WTA-TORNA (250 000 dollár, salak)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Mladenovic (francia)–Arruabarrena-Vecino (spanyol) 6:4, 6:1
Babos (magyar)–Pennetta (olasz, 3.) 6:2, 5:7, 7:5
Szvitolina (ukrán, 4.)–Knapp (olasz) 6:0, 3:6, 6:3
Schmiedlová (szlovák, 7.)–Bacsinszky (svájci, 2.) 6:3, 3:6, 7:5

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top