Connect with us

Babos döntőbe jutott!

Egyéni

Babos döntőbe jutott!

Babos Tímea egyesben is döntőbe jutott a marrákesi salakpályás tenisztornán, miután az elődöntőben 6:4, 6:4-re legyőzte páros partnerét, a francia Kristina Mladenovicot. A döntőben az ukrán Szvitolina lesz az ellenfele.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosban már csütörtökön döntőbe jutott a marrákesi versenyen egymás oldalán, egyesben viszont csak egyikük vehette sikerrel az elődöntőt. Most csaptak össze harmadszor, a korábbi két alkalommal – 2011-ben és 2013-ban – Mladenovic nyert.

A világranglistás helyezésük alapján (59., illetve 86.) a francia számított esélyesebbnek, de az első szettben Babos erre rácáfolva 5:2-re elhúzott. Páros partnere ezután 5:4-re felzárkózott, sőt az egyenlítéshez is volt labdája, de nem élt vele, 6:4-gyel Timi került előnybe.

A második játszmában is brékelőnyt harcolt ki, de Mladenovic 1:3-ról 4:3-ra fordított. A lendületét ezután sikerült megtörni, Babos egyenlített, majd egy nagyszerű rövidítést követően újra elvette ellenfele adogatását.

A győzelemért szerválhatott, és bár 40:15-ről bréklabdához jutott Mladenovic, nem tudta kihasználni, a harmadik mérkőzéslabdát pedig már értékesítette Babos.

A magyar játékos egyesben másodszor jutott döntőbe WTA-tornán – 2012 februárjában a román Alexandra Cadantut 6:4, 6:4-re legyőzte a monterreyi címmérkőzésen –, szombati ellenfele az ukrán Elina Szvitolina lesz, aki a szlovák Schmiedlovát verte nagyon simán.

A párosok fináléját még pénteken megrendezik, a Babos, Mladenovic kettős a Laura Siegemund, Marina Zanevszka német, ukrán duóval találkozik.

forrás: nemzetisport.hu

MARRÁKES, WTA-TORNA (250 000 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Babos (magyar)–Mladenovic (francia) 6:4, 6:4
Szvitolina (ukrán, 4.)–Schmiedlová (szlovák, 7.) 6:0, 6:3

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top