Connect with us

Babos kikapott a döntőben Szvitolinától

Egyéni

Babos kikapott a döntőben Szvitolinától

Babos Tímea nagy csatában, két szettben vereséget szenvedett az ukrán Jelina Szvitolinától a 250 ezer dollár (67,5 millió forint) összdíjazású, marrákesi salakpályás női tenisztorna döntőjében.

Korábbi egyetlen egymás elleni mérkőzésüket (2013-ban) Szvitolina nyerte meg, ráadásul az ukrán jóval előrébb, a 25. helyen áll a világranglistán.

A 86. pozícióban található Babos azonban egész héten kitűnő formában játszott – párosban megnyerte a tornát Kristina Mladenoviccsal –, és a finálét is biztatóan kezdte. Sajnos hiába húzott el 5:2-re, hiába volt öt játszmalabdája, Szvitolina úgy fordított 7:5-re, hogy a szett utolsó 11 labdamenetét ő nyerte meg.

A magyar játékos egyesben másodszor jutott döntőbe WTA-tornán – 2012 februárjában a román Alexandra Cadantut 6:4, 6:4-re legyőzte a monterreyi címmérkőzésen. Ez egyben az eddigi utolsó magyar siker volt WTA-tornán. Sajnos ez az állítás a mostani meccs után is igaz maradt…

A második szett szintén nagy küzdelmet, szoros csatát hozott: kétszer-kétszer elnyerték egymás adogatását. Babos 5:4-es vezetésénél Szvitolinának nagyon meg kellett szenvednie, hogy hozza a sajátját – de megtette, ami kulcsfontosságú volt. Babos hiába alakította simán 6:5-re az állást, Szvitolina szintén könnyedén egyenlített – semmire hozta az adogatójátékát úgy, hogy a kilencedik ászát is beütötte a találkozón.

Nagy különbség volt a két játékos között, hogy ez idő alatt a magyar lány mindössze egy ászt ütött.

A rövidítésben 2–2 után Babos nem bírt a lendületesen teniszező ukránnal, aki sorozatban három pontot szerezve megalapozta a győzelmét. Végül a tie-breakben Babos három pontig jutott, mialatt Szvitolina elérte a győzelemhez szükséges hetet.

A mérkőzés nem egészen 1 óra 49 percen át tartott. Várni kell az újabb magyar WTA-torna-győzelemre.

forrás: nemzetisport.huu

MARRÁKES, WTA-TORNA (250 000 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Szvitolina (ukrán, 4.)–Babos (magyar) 7:5, 7:6

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top