Connect with us

Djokovic esélyt sem adott Nadalnak

ATP

Djokovic esélyt sem adott Nadalnak

A világelső Novak Djokovic lehengerlő játékkal, három játszmában nyert a címvédő, kilencszeres győztes Rafael Nadal ellen a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes küzdelmeinek szerdai negyeddöntőjében.

Djokovic magabiztos játékkal kezdett, könnyedén lépett el 4:0-ra, Nadal azonban ezt követően új erőre kapott, és elképesztő erőfeszítések árán egyenlített. Ezután újra a szerb játékos vette át az irányítást, a mallorcai riválisa főként csak védekezett. Djokovic végül a hatodik játszmalabdáját értékesítve 67 perc alatt nyerte az első szettet.

A második játszmában is Djokovic volt fölényben, s viszonylag könnyedén került kétszettes előnybe. Nadal pályafutása 95. Roland Garros-mérkőzésén először került 2-0-ás hátrányba.

A harmadik felvonásra Nadal megtört, egyre többet hibázott, ezt pedig Djokovic simán kihasználta, s összességében könnyedén nyerte a mérkőzést.

A két sztár 44. alkalommal találkozott egymással, Nadal a vereséggel együtt 23-21-re vezet, azonban legutóbbi hét találkozásuk alkalmából hatszor már Djokovic volt a jobb. A Roland Garroson hetedszer kerültek szembe egymással, Djokovic első ízben diadalmaskodott.
Nadal mérlege így 93-2-re „romlott” a Roland Garroson. Az elmúlt öt évben nem vesztett mérkőzést, legutóbb, s mindezidáig egyetlen alkalommal a svéd Robin Söderlingtől kapott ki a 2009-es nyolcaddöntőben.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (26 928 600 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 6.) 7:5, 6:3, 6:1

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top