Connect with us

Máthé Gábor sikere a hallássérültek VB-jén

Egyéb hír

Máthé Gábor sikere a hallássérültek VB-jén

A negyedik helyen végzett Máthé Gábor a Londonban megrendezett hallássérültek tenisz világbajnokságán, a másik magyar induló, Varkoly Gábor a tizenhat közé jutásért búcsúzott a versenytől.

Máthé Gábor, a 2013-as szófiai siketlimpia aranyérmese játszmaveszteség nélkül jutott be a legjobb négy közé, ahol azonban nagy csatában 7:6, 6:4-re kikapott a francia Vincent Novellitől. A harmadik helyért egy másik francia, Mikael Laurent várt rá, akit két éve a siketlimpia döntőjében legyőzött. A két játékos fantasztikus meccset játszott egymással: az első szettet a mi játékosunk nyerte 6:3-ra, a másodikat, Laurent 6:4-re. A döntő játszma rövidítésben dőlt el, 7:6 (7-2) lett a vége a francia teniszező javára.

Gábor egyébként hallássérüléssel született, melynek mértéke 55 decibel a jobbik fülére, a másikkal szinte semmit nem hall. Egyébként ez a határérték a hallássérültek versenyén is, amit minden alkalommal ellenőriznek. 8 éves korában kezdett teniszezni, 10 éves korától már versenyeken is indult, gimnáziumban sporttagozatos osztályba járt

Máthé Gábor Debrecenben született 1985-ben. Édesapja Máthé András fotóművész.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top