Connect with us

2-0-ra vezetünk a bolgárok ellen a Davis Kupában

Davis Kupa

2-0-ra vezetünk a bolgárok ellen a Davis Kupában

Fucsovics Márton három szettben legyőzte Dimitar Kuzmanovot pénteken a Szófiában zajló Bulgária-Magyarország tenisz Davis Kupa-találkozó második meccsén, így a magyarok már 2-0-ra vezetnek az euro-afrikai zóna II-es csoportjának döntőjében.

Az I-es csoportba való feljutásért kiírt csata második mérkőzésén a világranglistán 234. Fucsovics Márton csapott össze a 313. helyen álló Dimitar Kuzmanovval, aki 2011 óta nem vesztett egyéni meccset a DK-ban. Az első játszmában egy brék döntött a nyíregyházi játékos javára, aki a másodikban, majd a harmadikban is már csak egy gémet vesztett.

A harmadik felvonásban Kuzmanov 1-1-ig tartotta a lépést a magyarok első számú teniszezőjével, ám onnantól már nem nyert játékot, és 1 óra 58 perc elteltével mehetett gratulálni Fucsovicsnak.

Korábban az idei és tavalyi magyar bajnok Nagy Péter – aki 611. a világranglistán – három sima szettben verte a 304 hellyel előrébb álló Dimitar Kutrovszkit, így a magyarok az első nap végén 2-0-ra vezetnek a bolgár Nemzeti Teniszközpontban.

A szombaton magyar idő szerint 13 órakor kezdődő páros mérkőzésen Fucsovics és Gödry Levente ellenfele Alekszandar Lazov és Tihomir Grozdanov lesz. Ha a magyarok hozzák azt a meccset is, akkor a vasárnap 10 órakor következő záró egyesek már tét nélkül zajlanak majd (a nyitónaphoz képest felcserélt szereposztásban). A bolgárok sztárjátékosa, a világranglistán 19. Grigor Dimitrov ezúttal nem vállalta a szereplést a válogatottban.
A magyar szövetségi kapitány nyilatkozata

„Peti rá tudta erőltetni játékát az ellenfélre, magas pörgetései és nyesései nehézségek elé állították az ellenfelet” – elemezte a nyitónap történéseit Kuhárszky Zoltán kapitány. „Jól alkalmazta a taktikát, nem volt szabad csípőmagasságban játszani, és ezt Peti szépen meg is csinálta. A hosszú labdameneteket rendre ő nyerte, sokat mozgatta az ellenfelét, aki ezt nem tudta kezelni. Marcinak nagyon jól jött, hogy az ellenfele is jó tempóban játszott. Az eredmény nem tükrözi a játékot, amely szorosabb volt ennél, de Marci egyértelműen jobb volt.”

Ami a folytatást illeti, a kapitány elmondta, nem ismerik a bolgár párost, de a Davis Kupában nem szabad senkit lebecsülni, minden meccset komolyan kell venni.

Kuhárszky Zoltán együttese a DK első fordulójában, márciusban 4-1-re nyert Moldova ellen Győrben, majd júliusban 3-2-re legyőzte a bosnyákokat Siófokon, főként Fucsovics és az újonc Nagy remeklése révén. Ha a Luxemburgot 5-0-ra verő bolgárokat is felülmúlja, akkor a válogatott 2000 után ismét visszatérhet az I-es csoportba. A magyarok legutóbb 2011-ben játszottak a feljutásért, de akkor 5-0-ra kikaptak Glasgow-ban az Andy Murray vezette britektől.

DAVIS KUPA
Bulgária-Magyarország 0-2 – állás az első nap után
Dimitar Kuzmanov-Fucsovics Márton 3:6, 1:6, 1:6
Dimitar Kutrovszki-Nagy Péter 4:6, 0:6, 3:6

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Davis Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top