Connect with us

Murray-t figyelmeztette az ATP

Egyéb hír

Murray-t figyelmeztette az ATP

Nagy választás elé került Andy Murray. A világranglista 3. helyén álló játékos ugyanis a brit csapattal 37 év után jutott be a Davis Kupa fináléjába, és országa dicsősége miatt Murray kihagyná a férfi teniszezők novemberi világbajnokságát a minél jobb felkészülés érdekében.
Ha valaki eddig kétségbe vonta volna, hogy Andy Murray számára igenis fontos a hazája, az most sürgősen kérjen elnézést a világranglista harmadik helyezettjétől. A kétszeres GS-győztes brit teniszező ugyanis sutba vágná egyéni ambícióit, és a válogatottat vezetné diadalra a Davis Kupában.

– Nagy-Britannia majd négy évtized után végre bejutott a Davis Kupa döntőjébe, ahol nagy esélyünk van arra, hogy elhódítsuk a belgák ellenében a trófeát. Számomra a hazám dicsősége mindennél fontosabb, így nem kizárt, hogy a világbajnokságot kihagyom, amelyet Londonban a kupadöntő előtti héten rendeznek meg. Mivel a vb-n kemény pályán játszunk, míg a Davis Kupa fináléjában salakon, a rendelkezésemre álló két nap kevés lenne ahhoz, hogy megszokjam a talajt – jelentette ki a BBC-nek adott nyilatkozatában Andy Murray.

A brit teniszező egyszer már történelmet írt a sportágban, amikor 2013-ban nem kevesebb mint 77 év után megnyerte Wimbledonban a férfi egyest. Most ismét hőssé válhat, hiszen a britek utoljára 1936-ban diadalmaskodtak a Davis Kupában.

Kötelező a részvétel

A férfiak versenyeit szervező ATP máris reagált Murray kijelentéseire, és a vb egyik esélyesének azonnal felhívták a figyelmét arra, ha kivívja az indulási jogot – ez már megvan – kötelező a tornán részt vennie.

– A világbajnokságon kötelező részt vennie. Elvárjuk, hogy Andy, amennyiben teljesen egészséges, ott legyen a versenyen – jelentette ki a BBC-nek az ATP elnöke, Chris Kermode.

Egyelőre még kérdéses, hogy Murray bevállalja-e a november 15. és 22. közötti vb-n való indulást, vagy kizárólag a november 27. és 29. között, Belgiumban rendezendő Davis Kupa döntőre fókuszál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top