Connect with us

Megérte várni – wimbledoni revans 30 év után

Tenisz legendák

Megérte várni – wimbledoni revans 30 év után

Három évtized elmúltával  az idei TennisClassics-on újrajátssza az 1985-ös wimbledoni férfi páros döntőt a Taróczy/Günthardt és a Cash/Fitzgerald páros.

„Az egész olyan volt, mint egy mesében. Ahol minden magától értetődő, hiszen nem Te írod a történetet. Te a részese vagy…… Minden bejött, Cashéknek esélyük sem volt. Wimbledon bajnoka lettem.” Taróczy Balázs

Kereken 30 éve annak, hogy Taróczy Balázs tenisztörténelmet írva Heinz Günthard oldalán megnyerte a tenisztrófeák legnemesebbikét, a wimbledoni salátástálat. Ekkora sikert magyar teniszező  sem előtte, sem utána  nem ért el.  A mérkőzés vesztesei pedig, az ausztrál  Pat Cash és John Fitzgerald azóta hiába várták , hogy revansot vehessenek a vereségért,  pályafutásuk során a két duó többé nem találkozott egymással.

30 év telt el és a revans ideje eljött. Az idei TennisClassics friss szenzációjaként az új  csapatverseny férfi páros mérkőzése nem más lesz, mint az 1985-ös Wimbledon férfi páros mérkőzésének megismétlése a Taróczy/Günthard és a Cash/Fitzgerald páros között.

„Régóta dédelgettem ezt az álmot, de valahogy soha nem álltak úgy a csillagok, hogy mind a négyen egyszerre ráérjünk.” – mondta Taróczy Balázs a TennisClassics megálmodója és szülőatyja. „Talán nem is véletlen, hogy pont most, mikor egy csodás kerek számot ünnepelhetünk, állt össze végre az egész.”

Az  idei TennisClassics a nemzetközi szinten hatalmas sikert aratott IPTL (International Premier Tennis League) mintájára jelenlegi és egykori női és férfi éljátékosok részvételével öt tétmérkőzéssel ( férfi egyes, női egyes, férfi páros, legenda egyes, vegyes páros ) örvendezteti meg a Papp László Budapest Sportaréna közönségét 2015. november 24-én.

A két csapatot két, jelenleg is a legszűkebb elitbe tartozó férfi teniszező, a 2014-es  US Open bajnok horvát Marin Cilic és az idei wimbledoni elődöntős  francia Richard Gasquet vezeti.  Hozzájuk csatlakozik a tavalyi wimbledoni női páros döntőjéig menetelő Babos Tímea és Kristina Mladenovic, valamint a férfi menők edzői, a „legenda egyes „  mérkőzés résztvevői,  a  nem is olyan  régen kétszer is  Roland Garros győzelmet szerző Sergi Bruguera és a wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic..

Ennek  a fantasztikus programnak lesz egyik mérkőzése  a 30 évvel ezelőtti wimbledoni döntő megismétlése.  Könnyen lehet, hogy pont ez a meccs fogja eldönteni, melyik csapat nyeri az idei TennisClassics-ot  ! Ezért se gondolja senki, hogy ez a párosmérkőzés csak olyan bemutató jellegű betétprogram lesz.

A TennisClassics-ra a belépőjegyek 16 000 / 12 000 / 9 000 / 7 000 / 5 000 és 3 000 forintos áron már kaphatóak a Ticket Express hálózatában, vagy online a www.tex.hu oldalon.  Az eseményre   jegyet  váltók  között a TennisClassics együttműködő repülőtársaság  partnere , az Air France jóvoltából  a helyszínen  2db Budapest – Párizs – Budapest repülőjegyet  sorsolnak ki.

forrás: tennisclassics.hu, fotó: www.sportmuzeum.hu

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Tenisz legendák

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top