Connect with us

Djokovics elintézte Federert is, ő a világbajnok!

ATP

Djokovics elintézte Federert is, ő a világbajnok!

A címvédő Novak Djokovics győzelmével fejeződött be a férfi teniszezők hétmillió dollár összdíjazású, keménypályás londoni ATP-világbajnoksága, miután a döntőben két szettben győzött Roger Federer ellen.

Az év utolsó ATP versenyét rendezték Londonban, ahol az ATP World Tour döntőjét játszották. Ezt a tornát tartják a teniszezők világbajnokságának is. A tornára csak a legjobb nyolc férfi játékost hívták meg, akiket két darab négyes csoportba osztottak be. A döntőbe a szerb Novak Djokovics és a svájci Roger Federer jutott be.

Federer és Djokovics korábban egy csoportba került, tehát már egyszer játszottak egymással Londonban. Akkor Federer két szettben, 7-5, 6-2-re nyert. A csoportban még két teniszező volt, Tomas Berdychet és Kei Nishikorit mindketten megverték.

Az elődöntőben Federer svájci honfitársával, Stan Wawrinkával találkozott, akit végül két szettben vert meg. A másik elődöntőben Djokovics ellenfele Rafael Nadal volt, a szerb teniszező 6-3-ra nyerte mindkét szettet.

A döntőre minkét teniszező remek formába lendült, így arra lehetett számítani, hogy kiélezett csatát hoz majd a mérkőzés.

A meccset Djokovics kezdte jobban, már a harmadik játékban elvette Roger Federer adogatását. Ezzel 2-1-re átvette a vezetést, majd őrizte adogató előnyét 5-3-ig. 5-3-nál Djokovicsnak két labdája is volt a szett megnyeréséhez, az elsőt még hárította Federer, viszont a másodikat már nem tudta.

Djokovics tehát kétszer is elvette Federer szerváját az első szettben, amit így 6-3-ra nyert meg. Az első szettnek 37 perc játék után lett vége. Djokovics jobban adogatott, 77 százalékban sikerültek az első szervái, míg Federernek csak 56 százalékban. A svájci teniszezőnek az első szettben nem volt esélye arra, hogy elvegye Djokovics szerváját.

A második szettben sokáig fej-fej mellett haladtak a teniszezők, mindkét játékos hozta az adogatását 5-4-es Djokovics vezetésig. Ekkor Federer adogatásánál Djokovics a meccs leghosszabb, 32 ütéses labdamenetét is megnyerte, majd 15-40-nél két meccslabdához jutott. Federer az első meccslabdát még hárította, de Djokovics a második lehetőséget már kihasználta. A második szettet a szerb 6-4-re nyerte. A meccs 1 óra 20 perc játék után ért véget.

A szerb győzelme azt jelenti, hogy Djokovics az első játékos a ATP-döntők történelmében, aki négyszer egymás után nyerni tudott. A szerb teniszező torony magasan vezeti a világranglistát, így az már korábban biztos volt, hogy az élén fogja zárni az évet.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (7 000 000 dollár, kemény pálya)

DÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.)–Federer (svájci, 3.) 6:3, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top