Connect with us

Federer legyőzte Nadalt a bázeli döntőben

ATP

Federer legyőzte Nadalt a bázeli döntőben

A címvédő svájci Roger Federer nyerte meg az 1,57 millió euró (490 millió forint) összdíjazású bázeli keménypályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben három szettben legyőzte régi riválisát, a spanyol Rafael Nadalt.

Érdemes volt leülni a számítógép elé, és megnézni a bázeli döntőt, hiszen Federer és Nadal több mint 21 hónap után csapott össze újra, Svájcban pedig először. Legutóbb a 2014-es Australian Open elődöntőjében találkoztak, amikor a spanyol három játszmában nyert, most azonban fordított volt a leosztás.

Federer jóval kezdeményezőbben játszott, sokkal több nyerő ütése mellett az is belefért, hogy kicsivel többet hibázzon ellenfelénél. Az első szettben négy bréklabdájából kettőt is kihasznált, míg Nadal kettőből egyet sem tudott.

A második játszmában Federer még stabilabban teniszezett, adogatóként sokáig alig veszített pontot. Nadal azonban szívósan tartotta magát, sőt 5:5-nél elvette a svájci szervajátékát, majd hozta a sajátját.

A döntő játszmában 4:3-ig haladtak fej fej mellett, ekkor Nadal ingott meg, Federer pedig élt a lehetőséggel, brékelt. A következő játékban 40:30-nál mérkőzéslabdához jutott, ám ellenfele ezt még hárította, kívülről csípte a vonalat az elütése. A második meccslabdánál azonban hosszúra szállt a fogadása, így Federer öt vereség után újra legyőzte Nadalt – ezt megelőzően legutóbb a 2012-es Indian Wells-i torna elődöntőjében sikerült ez neki.
Az egymás elleni mérlegüket tekintve a spanyol már „csak” 23–11-re vezet.

forrás: nemzetisport.hu, fotó: bleacherreport.com

BÁZEL, ATP 500-AS TORNA,  (1 575 295 euró, kemény pálya)
DÖNTŐ:
Federer (svájci, 1.)–Nadal (spanyol, 2.) 6:3, 5:7, 6:3

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top