Connect with us

Független, átfogó vizsgálat jön a teniszben

Egyéb hír

Független, átfogó vizsgálat jön a teniszben

Független szakértők vizsgálják felül a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) és a nagy teniszversenyeket rendező szervezetek korrupcióellenes programját – jelentették be szerdán Melbourne-ben egy sajtótájékoztató keretében, az állítólagos fogadási csalásokról szóló médiajelentésekre reagálva.
A független felülvizsgálati bizottság feladata lesz a 2008-ban indított korrupcióellenes program hatékonyságának elemzése. Egyebek mellett megvizsgálják az átláthatóság szempontjainak érvényesülését a sportág tisztaságáért felelős Tennis Integrity Unit nevű szervezet (TIU) működésében.A vizsgálat vezetésével Adam Lewis brit jogászt bízták meg.

„A cél visszanyerni a sportágba vetett bizalmat” – mondta a férfiversenyeket rendező ATP elnöke, Chris Cernode a sajtótájékoztatón. A bizottság „megvizsgálja” a korrupcióellenes program működését és hatékonyságát, majd jelentést tesz az eredményről – írják az ATP, valamint az ITF, a női versenyeket szervező WTA és a négyGrand Slam-verseny – a melbourne-i Australian Open, a párizsi Roland Garros, a wimbledoni tenisztorna és a New York-i US Open – szervezőinek közös közleményében.

A brit BBC és az amerikai BuzzFeed News múlt hétfőn, az ausztrál nemzetközi bajnokság első napján nyilvánosságra hozott oknyomozó riportja szerint a teniszvilág élmezőnyének több tagja is aktívan részt vett a fogadási csalásokban, a sportág illetékesei mégsem foglalkoznak a jelenséggel. Állításuk szerint az elmúlt évtized során számos játékos gyanússá vált, közülük 16-an a világranglista ötvenes élmezőnyébe tartoztak. A TIU ennek ellenére nem továbbította információit az illetékes hatóságoknak, illetve semmilyen szankciót nem alkalmazott.

forrás: sportrajongo.hu/mti

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top