Connect with us

Acapulco: Thiem ismét döntős

ATP

Acapulco: Thiem ismét döntős

Az osztrák Dominic Thiem és az ausztrál Bernard Tomic játssza az acapulcói tenisztorna döntőjét. Mindketten először finalisták Atp500-as viadalon.

Thomas Muster 1996-os menetelése óta Dominic Thiem az első osztrák, aki döntőt játszhat Acapulcóban. Csak amíg a hajdani világelső salakon lett finalista, addig honfitársa már kemény pályán. Az év eddigi szakaszának egyik kellemes meglepetése (Thiem korábban Buenos Airesben tornát nyert, Brisbane-ben és Rio de Janeiróban elődöntőt játszott) a legjobb négy között mindössze 56 perc alatt 6:2, 6:2-re kiütötte a legutóbb Delray Beachen tornát nyerő Sam Querreyt, így jutott be első kemény pályás, illetve ATP500-as döntőjébe.

A 26 fokban és magyar páratartalomban lejátszott mérkőzésen Thiem már az első játékban elvette a nagy bombázó hírében álló Querrey szerváját, majd ezt még további három alkalommal megcselekedte a mérkőzés során, miközben ő még csak bréklabdát sem engedélyezett az amerikainak. Thiem egyéb statisztikai mutatói is egész jók voltak, az első adogatásai mögül 84 százalékban nyerte meg a pontokat, a nyerők és a ki nem kényszerített hibák aránya pedig 23/9 volt.

Thiem az ausztrál Bernard Tomiccsal találkozik a döntőben, aki szintén először jutott ilyen messze ATP500-as viadalon. Tomic a 2012-es Australian Open óta először verte meg az ukrán Dolgopolovot, úgy, hogy három brékkel még 6:1-re elbukta az első játszmát, utána viszont már ő uralta a találkozót.

forrás: sport1tv.hu

ACAPULCO, ATP 500-AS TORNA (1 551 830 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Tomic (ausztrál, 5.)–Dolgopolov (ukrán) 1:6, 6:4, 6:3
Thiem (osztrák, 4.)–Querrey (amerikai) 6:2, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top