Connect with us

Stephens-Halep finálé a Roland Garroson

Egyéni

Stephens-Halep finálé a Roland Garroson

A vártnál sokkal simábban dőlt el mindkét női elődöntő a francia nyílt teniszbajnokságon; Simona Halep és Sloane Stephens is két játszmában győzött és jutott be a Roland Garros fináléjába.

Az első szettet nagyon simán nyerte a Párizsban már kétszer (2014, 2017) döntős Simona Halep, a másodikban azonban Muguruza nagy csatára kényszerítette riválisát. A tornán harmadikként rangsorolt spanyol 4:2-re még vezetett, utána azonban egyetlen játékot sem tudott nyerni: utolsó adogatását négy ki nem kényszerített hibával veszítette el.

Halep – aki az idény első Grand Slam-tornáján, Melbourne-ben is finalista volt – pályafutása negyedik GS-döntőjére készülhet, nyernie még egyszer sem sikerült.

Simona Halep után az amerikai Sloane Stephens jutott a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének fináléjába, mivel két játszmában legyőzte honfitársát, Madison Keyst.

A nők második elődöntőjében a US Open tavalyi fináléjának két résztvevője volt érdekelt. New Yorkban Stephens simán verte Keyst, s Párizsban is jobban kezdte a meccset. Az első szettben 1:1-nél úgy vette el riválisa adogatójátékát, hogy Keys 40:0-re állt. Stephens a megszerzett brékkel kiválóan sáfárkodott a játszma végéig és 6:4-re hozta a játszmát.

A világranglistán 13. Keys a másodikat ismét rosszul kezdte, Stephens óriási küzdelem végén rögtön elnyerte adogatását, majd 4:2-nél újra. Végül az is belefért a rangsorban 10. amerikai teniszezőnek, hogy 5:2-nél nem tudta kiszerválni a meccset, de 5:4-nél már nem hibázott, így 1 óra 19 perc alatt győzött.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (39 197 000 euró, salak)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Halep (román, 1.)–Muguruza (spanyol, 3.) 6:1, 6:4
Stephens (amerikai, 10.)–Keys (amerikai, 13.) 6:4, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top