Connect with us

Anderson őrült meccs után döntős!

ATP

Anderson őrült meccs után döntős!

A nyolcadik helyen kiemelt dél-afrikai Kevin Anderson 6 óra 36 perces maratoni csatában, öt játszmában legyőzte az amerikai John Isnert és elsőként jutott be a wimbledoni teniszbajnokság férfi versenyének fináléjába.

Az első két játszma rövidítésben dőlt el, mindketten biztosan hozták a szervajátékukat, bréklabda is alig akadt. Az első brékre a harmadik játszma közepén került sor, akkor Anderson 5:3-ra ellépett, ám Isner az első adandó alkalommal visszabrékelt, így jöhetett az újabb rövidítés, amelyben 11-9-re Isner volt jobb, és jutott 2-1-es szettelőnyhöz.

A negyedik szett végén a Roger Federert szerdán kiejtő Anderson tudta elvenni riválisa adogatását, és következett a záró, ötödik játszma. Ebben hosszú ideig mindketten szinte mindig simán hozták az adogatásukat, ám az idő előrehaladtával Isner többször is 0-30-ról jött vissza.

Aztán 24:24-nél Anderson előbb egy szép röptével, majd egy bravúrponttal „helyzetbe” került: egyik ütésénél hanyatt esett, majd amikor felállt, nem jobb, hanem bal kezében fogva az ütőt visszaadta Isner próbálkozását. A tavalyi US Openen finalista Anderson megnyerte a játékot, majd a továbbjutásért adogatott, és végül lezárta a maratoni ütközetet.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, de valakinek végül nyernie kellett” – mondta Anderson, aki nyilatkozatában méltatta Isnert.

Ez volt minden idők negyedik leghosszabb teniszmérkőzése, és a második leghosszabb csata GS-csata. A rekorder Isner és a francia Nicolas Mahut 2010-es wimbledoni első fordulós összecsapása, amely 11 óra 5 percig tartott, és a záró szett 70:68-as Isner-sikerrel zárult.

forrás: MTI

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (34 000 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
K. Anderson (dél-afrikai, 8.)–Isner (amerikai, 9.) 7:6 (8–6), 6:7 (5–7), 6:7 (9–11), 6:4, 26:24

Kommentek

Több innen: ATP

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top