Connect with us

Fucsovics és Babos nekiment a Tenisz Szövetségnek

Egyéb hír

Fucsovics és Babos nekiment a Tenisz Szövetségnek

Novak Djokovic ellen kezd Fucsovics Márton a US Openen, a szerb szupersztár helyett azonban a magyar Davis-kupa-válogatott a téma, Fu­csovics viszonya ugyanis megromlott a szövetséggel.

Egy helyet rontva 41. a férfi teniszezők legfrissebb, tegnap kiadott ATP-világranglistáján Fucsovics Márton. Egy héttel ezelőtt karriercsúccsal 40. volt, azután viszont Winston-Salemben az első fordulóban búcsúzott. Noha főtáblás az 53 millió dollár összdíjazású US Openen, amely tegnap kezdődött, vele kapcsolatban most mégsem az a téma, hogy a sorsolás szeszélye folytán áldás vagy átok-e ma Novak Dojokovic ellen kezdeni New Yorkban. Nem is akárhol, hiszen az összecsapás színhelye a centerpálya, a csaknem 24 ezer férőhelyes Arthur Ashe stadion. Ha visszaemlékezünk a füves és a salakpályás szezon előtti, év eleji kemény pályás versenyekre, Fucsovics az Australian Openen is összekerült egy sztárral, Roger Federerrel. Igaz, a korábbi svájci világelsővel csak a 4. körben találkozott, előtte a moldovai Radu Albot, a 13. kiemelt Sam Querrey és az argentin Nicolás Kicker jelentette akadályon is túl kellett jutnia.

A Djokovic elleni esélylatolgatás mellett azonban a sportág hazai rajongóinak az osztja meg a figyelmét, vajon mikor és miért romlott meg Fucsovics Márton viszonya a Magyar Tenisz Szövetséggel (MTSZ), aminek következményeként kérdésessé vált a játéka a világcsoportban maradásról döntő, csehek elleni Davis-kupa-párharcban.
A hivatalos Facebook-oldalán ugyanis arról számolt be a sportoló, hogy nem tud olyan lelkesedéssel és elszántsággal készülni a szep­tember 14. és 16. között esedékes mérkőzésekre, mint ami korábban jellemezte. Az elmúlt kilenc évben 39 DK-mérkőzésből 25-öt megnyerő Fucsovics szerint valami megtört, azt tapasztalja, a szövetség nem adja meg azt az elismerést, amelyet az elért eredmények alapján megérdemelnének a csapattagok és az őket felkészítő edzők. Jelezte, hogy nem jók a feltételek, nem megfelelő a légkör a további sikeres szerepléshez.

A menedzserem is kezdeményezte a szövetségnél, hogy üljünk le, és őszintén beszéljünk a gondokról. A párbeszéd, a problémák tisztázása helyett annyi jutott vissza hozzám, hogy ha Fucsovicsnak nem tetszik a helyzet, akkor nem kell játszania

– írta. A posztból úgy tűnik, Fucsovicsnak elsősorban Köves Gábor szövetségi kapitánnyal lehet konfliktusa. Bár a szakembert nem nevezte meg, azt kiemelte, hogy korábban mindig az aktuális Davis-kupa-kapitány képviselte a játékosokat a szövetségi kérdésekben, ám „sajnos a mostani kapitányra ebben nem számíthattak”, ráadásul az is kiderült, hogy a pályán nincs megfelelő összhang közöttük.

Korábban főleg a csapatsportágakban, például a férfi kézilabdázóknál Nagy László esetében fordult elő, hogy egy játékos nyílt levélben sorolta fel a válogatottbeli szerepléssel kapcsolatos aggályait. Nagy több konkrét problémára is kitért, például a napidíj és a biztosítás kérdésére. Fucsovics Márton viszont nem nevezte meg konkrétan, min kellene változtatni, soraiból legfőképp személyes ellentét olvasható ki. Köves Gábor azt nyilatkozta ez ügyben a Nemzeti Sportnak, hogy ő mindig a játékosok mellett áll. „Úgy tudom, Marcinak sohasem volt problémája velem, nekem sem vele. Azt nem tagadom, hogy az edzőjével, Sávolt Attilával már volt összetűzésünk. De ha Marcinak gondja van, akkor velem kellene megbeszélnie négyszemközt” – mondta Köves.

A másik magyar éljátékos, Babos Tímea is állást foglalt az ügyben: Fucsovics Márton mellett állt ki Facebook-posztjában, szerinte sem könnyű együttműködni a Magyar Tenisz Szövetséggel.

„Mivel én már hat éve törekszem – eredménytelenül – egy konstruktív, hosszú távú kapcsolat kialakítására a Magyar Teniszszövetséggel, ezért szomorúan bár, de meg kell állapítanom, hogy nemcsak, hogy megértem, hanem támogatom is Marcit és csapatát – jelentette ki Babos a közösségi oldalán. – Őszintén mondhatom, hogy én mindig is becsülettel és büszkén képviseltem a hazámat a különböző világversenyeken, és látva azt, hogy más, hozzánk hasonlóan nem kimondott tenisznagyhatalmak mennyire megbecsülik a játékosaikat, különösen fájó a szövetség hozzáállása. Csak remélni tudom, hogy változtat az évek óta jellemző, ránk nézve abszolút méltatlan hozzáállásán.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top