Connect with us

Mikor várható fiatal dominancia a teniszben?

ATP

Mikor várható fiatal dominancia a teniszben?

Az idei tenisz szezon rendhagyó módon, de közel fél év kihagyás után újra folytatódott New Yorkban. Arra keressük a válaszokat, hogy ez a különleges helyzet kiben milyen változásokat hozott a pályán.

Férfiaknál az első 20 helyezett közül csupán 15-en képviselték magukat, így a korábbi évekhez képest egy sokkal szélesebb spektrumon mozgott a főtáblás mezőny (tíz 90+ helyezett az 56 indulóból).

Sokan a tavalyi Medvedev siker után egy fiatalok által irányított érát rebesgettek. A nagy hármasből csak Djokovic vállalta a játékot, így még nagyobb esély volt arra, hogy a fiatal dominancia teret nyerjen.

Djokovic- Bautista elődöntő (Forrás: Djokernole Instagram)

Az indulók átlagéletkora 27 év alatt volt. Fordulóról fordulóra egyre jobban megmutatkozott az a tendencia, hogy az idősebb, tapasztaltabb játékosok kerekednek felül. A három szettes mérkőzéseken Fucsovics kivételével, mindig az idősebb játékos győzött (16/17). A Djokovic- Raonic döntő jól mutatja, hogy ebben a különleges helyzetben, ahol az üres stadionban a megszokottól rendhagyó módon zajló mérkőzések legnagyobb fegyvere a rutin. A tenisz alapvetően az alkalmazkodásról szól, hiszen minden mérkőzésre speciálisan, az ellenfélből készülnek fel a játékosok. Biztosan nagy előnyt jelent az a több, mint 700 plusz lejátszott tétmérkőzés Djokovic számára, a második kiemeltként első meccsén kieső Thiemmel szemben.

 A fiatalok remélhetőleg a héten beleszoktak a rendhagyó körülményekbe, így a jövő héten ugyanitt folytatódó US Openen már tetten érhető lesz a huszonévesek várva-várt győzelmei.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top