Connect with us

Fucsovics bravúrral a legjobb 32 között New Yorkban

ATP

Fucsovics bravúrral a legjobb 32 között New Yorkban

Fucsovics Marci a US Open második fordulójában egy héten belül másodszor, szetthátrányból verte meg a korábbi világbajnok Grigor Dimitrovot (ATP: 20.). A közel 5 órás mérkőzés izgalmait mi sem mutatja jobban, minthogy összesen 49 breaklabdának lehettünk szemtanúi.

(Forrás: Fucsovics facebook)

Az első szett break nélkül, rövitítésben ért véget Dimitrov javára (7-4). A második szettben Marci háromszor is breakhátrányból jött vissza, ráadásul 5-4-nél négy szettlabdát hárított. A bolgár ebben a szettben hibázott a legtöbbet, Fucsovicsnak sikerült is ezt kihasználnia, így rövidítésben kiegyenlített (7-4). A harmadik etapban 4-2-nél breakhátrányba kerülő Fucsovics itt nem tudott fordítani, így több mint 3 és fél óra játék után ismét szetthátrányba került.

A negyedik szett első adogatását is egyből elvette a korábbi világbajnok, de Marci egészen hihetetlen játékkal 3-2-nél visszabreakelt. Ezt követően Dimitrov egyből visszavette 40-15-re Fucsovics adogatását, így két játékra került a 3-1-es győzelemtől. Ezt követően viszont Marci mintha nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt volna, egymás után kétszer is megtörte ellenfele adogatását. Az utolsó 18 pontból 13-mat nyert meg, így 6-4-re hozta a szettet. A mindent eldöntő utolsó felvonásban már nem volt kérdés ki játszik jobban. Marci lehengerlő játékkal közel kétharmadát zsebelte be a pontoknak és breaklabda nélkül, 42 perc alatt megérdemelten győzött (6-1).

Marci a győzelem pillanatában (Forrás: Fucsovics facebook)
Frances Tiafoe (Forrás: NYTimes)

A következő fordulóban a 22 éves amerikai Frances Tiafoe (ATP: 82.) lesz az ellenfele, aki szintén szetthátrányból fordított a Millman elleni 5 szettes összecsapásán. Tiafoe első mérkőzése is több, mint 3 órás volt, így Marcihoz hasonlóan ő is 7 órát töltött a pályán az első két forduló során. Ez lesz a harmadik találkozójuk, egyszer salakon, idén januárban pedig Dohában kemény borításon bizonyult jobbnak Fucsovics.

” Sziasztok! Egy majdnem 5 órás marathoni csatában bejutottam a 3. fordulóba a US Openen. Bevallom, hogy kb. ilyen meccsre számítottam. S bár sok breaklabdát hagytam kihasználatlanul , Grigor pedig így 10 -15 perces gameket nyert meg, a kitartásom és a kondícióm segített végül . Játszottam egy viszonylag sima es egy nagyon kemény meccset , ugyhogy van miböl meríteni a következöre …. szombaton Francis Tiafoeval játszom. Köszönöm a buzdításotokat és minden támogatást a virtuális térböl . Drukkoljatok! „

Írta Marci Facebook oldalánTedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top