Connect with us

Kizárták Djokovicot a US Openből

ATP

Kizárták Djokovicot a US Openből

A világelső Novak Djokovic számára véget ért a US Open miután elvesztett breaklabdája után torkon ütött egy vonalbírót.

Összefoglaló

Az eset érdekessége, hogy Djokovic az ütés pillanatában háttal állt és még a spanyol ellenfele is jelezte, hogy véletlen történt az incidens. A szerb világelső ezt követően nem jelent meg a sajtótájékoztatón, így a US Open kiadott egy hivatalos jelentést, melyben közlik, hogy a pénzdíjat, illetve a megnyert pontokat is elvesztette. Djokovic bocsánatot kért közösségi média felületein.

Djokernole Instagram

Ez az egész szituáció nagyon szomorúvá és üressé tett. Utánakérdeztem a vonalbíró állapotáról és hál’ Istennek már jobban van. Rendkívül sajnálom, hogy ilyen nagy stresszt okoztam neki. Akaratlanul. Nem írom le a nevét személyiségi okok miatt. A kizárással kapcsolatban pedig belső munkám van, dolgoznom kell az elégedetlenségemen és tanulnom kell belőle a fejlődésem érdekében, hogy jobb játékos és jobb ember lehessek a jövőben. Bocsánatot kérek a US Opentől és mindenkitől akit viselkedésemmel megbántottam. Nagyon hálás vagyok a csapatomnak és a családomnak a sziklaszilárd támogatásukért és a szurkolóimnak is, hogy mindig mellettem vannak. Köszönöm és nagyon sajnálom.

Írja Djokovic

A Grand Slamek szabálykönyvében foglaltak megsértése miatt, miszerint tilos direkt módon veszélyesen és vakmerően, illetve hanyag módon, az esetleges következményeket figyelmen kívül hagyva beleütni a labdába, a US Open versenybírója úgy döntött, hogy kizárással sújtja Novak Djokovicot. A döntés eredményeképp Djokovic elveszíti az összes US Openen szerzett idei ranglistapontjait, az eddigi nyert pénzdíja pedig büntetés gyanánt nem kerül kifizetésre.

olvasható a közleményben

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top