Connect with us

NTSZ: 1.1 milliárdot vissza kell fizetni az államnak

MTSZ

NTSZ: 1.1 milliárdot vissza kell fizetni az államnak

A Magyar Teniszszövetségnek (MTSZ) 1.1 milliárd forintot kell visszafizetnie az államnak elszámolási hiányosságok miatt.

Az MTSZ keddi közgyűlésén Lázár János, a szervezet júliusban megválasztott elnöke beszámolt az elnökség elmúlt ötven napban végzett munkájáról. Ebben kiemelte, hogy az átvett mintegy 3.5 milliárdos adósság három részre oszlik: 1.1 milliárdot kell visszaadni az államnak, 1.4 milliárdot tesznek ki a kifizetetlen számlák többek között a versenyzők, klubok és beszállítók felé, és további 1–1.3 milliárdot fordítanak a megvásárolt, de meg nem rendezett nemzetközi események jogtulajdonosainak kártalanítására.

Lázár János emlékeztetett arra, hogy augusztus végén az A-Z Tenisz Produkció Kft. – amely az évek során már csaknem 4.5 milliárdot kapott a szövetségtől – kezdeményezésére, végrehajtók 509 millió forintot emeltek le az MTSZ négy folyószámlájáról, ezzel csőd közeli helyzetbe sodorták az MTSZ-t. Az elnök hangsúlyozta, hogy a szövetségnek nincs jogi eszköze az inkasszó ellen, ám a kormány augusztus végén 2.5 milliárd forintos támogatást hagyott jóvá az MTSZ működési feltételeinek stabilizálása és a szövetség által megvalósítandó szakmai programok, fejlesztések támogatása érdekében.

„Jelenleg nulla forint van a szövetség számláján az inkasszó miatt, de a források érkezőben vannak” – jelentette ki Lázár János hozzátéve, december 31-ig rendbe teszik az MTSZ működését, hogy január 1-től tiszta lappal induljon a 2021-es év.

Az elnök emlékeztetett arra is, hogy az MTSZ augusztusban büntető feljelentést tett Richter Attila korábbi főtitkár ellen, aki elnökségi határozat, fedezet és szerződött helyszín hiányában kötötte meg az EBX-IMG LLC céggel a szerződést a WTA 250-es torna magyarországi megrendezésére. Az elnökség korábban arra is kérte a hatóságokat, hogy vizsgálják meg a Business Networks International Ltd. és az Emotion Gmbh cégekkel ugyancsak Richter Attila által kötött ügyleteket is.

A keddi közgyűlésen a 323 küldöttből csupán 36 jelent meg, s a tagság az elnökség javaslatára – az igazságügyi szakértő által végzett pénzügyi átvilágítás miatt – nem fogadta el a 2019-es pénzügyi beszámolót, a közhasznúsági jelentést és az ellenőrző testületi beszámolót sem. Az új alapszabályra érkező javaslatokat az MTSZ vezetősége október 6-án tárgyalja meg, s a tagság a decemberi közgyűlésen fogadhatja el.

forrás: MTI

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: MTSZ

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top