Connect with us

US Open első forduló- Elemzés

ATP

US Open első forduló- Elemzés

6 hónap Grand Slam mentes időszak után augusztus utolsó napján elrajtolt a US Open. Csokorba szedtük az első forduló legizgalmasabb mérkőzéseit.

Az első 15 kiemelt közül egyedül az argentin Diego Schwartzman (ATP: 13.) búcsúzott, ráadásul 2 szettes hátrányból tudott fordítani az angol Cameron Norrie (ATP: 76.). A tavalyi US Openen eljutott egészen a negyeddöntőig, ahol a legjobb formájában játszó Nadal jelentette a végállomást. Schwartzman egyébként salakon érzi otthon magát igazán.

View this post on Instagram

Fuel for the ? @djokernole #USOpen

A post shared by US Open (@usopen) on

„Hogy szeretném-e folyatni a nyerő szériám? Persze, hogy szeretném… Ez késztet arra, hogy még erősebben és még jobban játsszak.” – Novak Djokovic

A világelső Novak Djokovic könnyedén, szettveszteség nélkül hozta az első fordulót, ezzel 24 meccs óta nem talált legyőzőre.
A második kiemelt Dominic Thiemnek (ATP: 3) viszont nem volt olyan meggyőző a játéka, amit a 25 ki nem kényszerített hiba is mutatja (összes pont: 144). A fiatal Jaume Munar (ATP: 105) az osztrák fonákjára játszott, aki az első szettben break hátrányból ki tudott harcolni egy tie break-et, ahol Thiem jobbnak bizonyult (8-6). A második szettben is sikerült visszaszerezni a break hátrányt, viszont 4-3-nál ismét elvették adogatását, így az osztrák 6-3-ra hozta a kötelezőt. Munar majd két órán keresztül teljes intenzitással, erőn felül játszott, így feladta a mérkőzést.

View this post on Instagram

A statement start.

A post shared by US Open (@usopen) on

Daniil Medvedev- Federico Delbonis


A tavalyi döntős Daniil Medvedev (ATP 5.) lehengerlő játékkal vette az első akadályt. Előző héten címvédőként a harmadik fordulóban búcsúzó orosz minden bizonnyal megszokta a szokatlan körülményeket. Ilyen pazar tenisszel minden esélye megvan ismét a döntőig menetelni.
A legfiatalabb top10-es játékos, a 22 éves Stefanos Tsitsipas break labda nélkül mosta le a spanyol Ramos-Vinolast (ATP: 41.). Tsitsipas 38 győztessel 6-2, 6-1, 6-1-re nyerte az összecsapást.

View this post on Instagram

The King of Comebacks ?

A post shared by US Open (@usopen) on

Andy Murray beérte Federert a 2 szettes hátrányból fordítások számában (10).

Az első forduló legizgalmasabb és legfordulatosabb eseménye mindenképp az Andy Murray- Yoshihito Nishioka közel 5 órás összecsapása volt. Murray tavaly január óta nem játszott Grand Slam tornán csípőprotézis műtéte miatt, most viszont 2 szettes hátrányból fordított. Nishioka a harmadik szettben már breakelőnyben adogatott, mikor 3-2-nél Murray 40-15-re megtörte játékát. Ezután az angol további 4 break labdát hárított, így rövidítésben (7-5) nyerte meg első szettjét. A negyedik játszma végén meccslabdát hárító Andy elképesztő energiákat szabadított fel, így megnyerte a második rövidítést is (7-4). Az ötödik szettben break hátrányból hihetetlen módon, de kétszer is meg tudta törni Nishioka stabil adogatójátékát, így 6-4-re húzta be a mindent eldöntő szettet.

Fucsovics Marci magabiztos játékkal és rendkívül kevés hibával (13) ütötte ki a bolíviai Hugo Dellient (ATP: 97.). Marci az első szerváinak 81%-át nyerte meg, ami világklasszis teljesítmény. A második fordulóban ismét Grigor Dimitrovval csap össze, akit előző héten 2-1-re megvert.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top