Connect with us

Magabiztos kezdés Nadaltól Rublev ellen

Egyéb hír

Magabiztos kezdés Nadaltól Rublev ellen

A 34 éves Rafael Nadal kilencedik alkalommal vesz részt az év végi világbajnokságon, annak ellenére, hogy immáron 16. éve kvalifikál. Érdekes megjegyezni, hogy amíg Federer hatszor, Djokovic ötször hódította el a trófeát, addig Nadalnak eddig egyszer sem sikerült. A 20-szoros Grand Slam győztes agresszív tenisze sok energiát felemészt a szezon során, ami azt eredményezi, hogy az év végére kevés ereje marad magas színvonalon játszani. Nadal hosszú ideje küzd sérülésekkel, ezért stábjával mérlegelve több időt fordít a regenerálódásra, ami gyakran egybeesik a vb idejével.

Az idei év azonban rendhagyó, hiszen a vírus hatására igencsak foghíjas volt a versenynaptár, így Nadal talán közelebb a vb címhez, mint valaha. A felkészülés során a jelenlegi világelső, Novak Djokovic volt az edzőpartnere, akire pár hete nagy csapást mért a Roland Garros döntőjében.

Itt megnézheti edzésüket:

Nadal egyébként híres a kemény és egyedi edzéstechnikáiról:

Rafa első mérkőzésén a csúcsformában játszó 23 éves orosz Rublevvel találkozott, ahol break labda nélkül, 1 óra 19 perc alatt mosta le a pályáról (6-3; 6-4). Rublev nyerte idén a legtöbb mérkőzést (40) és versenyt (5), ugyanakkor Nadal mindössze 25 győzelmet és 2 trófeát gyűjtött be idén.

Rublev és Nadal (Fotó: twitter/atptour)

Nadal következő mérkőzése Thiem ellen lesz, akitől az utolsó összecsapásuk alkalmával kikapott az Ausztrál Openen (1-3).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top