Connect with us

Medvedev szetthátrányból győzte le Zverevet Párizsban

ATP

Medvedev szetthátrányból győzte le Zverevet Párizsban

Sacha Zverevet (ATP: 7.) kemény borításon legutóbb Thiem tudta legyőzni a US Open döntőjében. Azóta Kölnben két versenyt is bezsebelt, Párizsban pedig Nadalt verte a döntőbe jutásért. A 12 meccses veretlenségét azonban most Medvedev szakította meg, ráadásul szetthátrányból.

A 23 éves Zverev (Forrás: Instagram)


Miért olyan nehéz ellenfél Medvedev?
Daniil Medvedev (ATP: 5.) alapvetően védekező teniszező, erős adogató játékkal. Legkedveltebb ütése a két kezes keresztfonák, melyet egészen alacsony pozícióból is kiválóan tud alkalmazni. Stabil labdajátéka kimagasló állóképességgel párosul, így rendszerint számára kedveznek az elhúzódó összecsapások. Egy sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy az első szett számára az ellenfél analizálásából áll. Ez abban szokott megnyilvánulni, hogy adogatóként is próbál passzív maradni, ezáltal riválisa taktikáját hatékonyabban képes monitorozni.

Medvedev a kupával (Forrás: Instagram: Rolexparismasters)

A párizsi döntő első szettjében második szerváinak csupán 38%-át nyerte meg, ez a második felvonásban 86%-ra ugrott. Medvedev fegyvertárának másik effektív eszköze az érzelemmentes attidűd. Amikor igazán jó formában van, akkor maximálisan a pályára fókuszál, így nem hagyja, hogy az indulatai bármely módon befolyásolják a mérkőzés alakulását. Azért fontos ez a képesség, mert az igazán magas szintű meccseken nüansznyi különbségek döntenek, így nyomás alatt is tud teljesíteni. Az elvesztett első szett után egy agresszívabb, magabiztosabb Medvedevet láthattunk játszani. Az 5 adogatójátéka során mindössze 4 pontot vesztett, Zverev ugyanakkor 19-et. A második szett kulcsa a Sacha fonákjára való játék volt, amellyel nem tudott a német mit kezdeni. A döntő szettnek Zverev enerváltan kezdett neki, egyből semmire vették el adogatását, ahonnan már nem tudott visszajönni (6-1).

Ha lemaradt, itt tudja megnézni az összefoglalót:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top