Connect with us

Thiem- Medvedev vb döntő, beért a fiatal generáció

ATP

Thiem- Medvedev vb döntő, beért a fiatal generáció

Thiem után Medvedev is legyőzte Rafael Nadalt, így döntőbe jutott a londoni világbajnokságon.

Medvedev fonákja (Forrás: twitter/tennismenu)

Daniil Medvedev (ATP 4.) életében először, szetthátrányból, bravúros játékkal győzte le Rafael Nadalt (ATP 2.). Medvedev az első szettben a megszokott módon, az alapvonalat jelentő biztonságból teniszezett, keveset kockáztatva, ugyanakkor feltérképezve ellenfele játékat. A salakkirály 4-3-nál brékelni tudta az orosz adogatását, majd lezárta a nyitó játszmát.

Nadal tenyerese (Forrás: twitter/tennistv)

A második szettre Medvedev egy agresszívabb játékkal tért vissza és egyből brékelni tudta Nadalt. Az első 5 gémben ki nem kényszerített hiba nélkül játszott a 24 éves orosz. Rafa 4-1-ről hárított egy brék labdát, majd ritmust váltott és maximum sebességi fokozatra kapcsolt. Célja az volt, hogy lerövidítse a labdameneteket, és lehetőleg hosszan, az alapvonalra játszon, ezzel kibillentve Medvedevet a komfortzónájából. Egymás után 4 játékot nyert Nadal, így szerválhatott a győzelemért.

Medvedev legnagyobb fegyvere talán az érzelemmentes attitűdje, ami által nyomás alatt is tud tiszta fejjel teljesíteni. Ez a tulajdonság emeli fel a legjobbak közé, az egyébként több tucatnyi kiváló játékos közül. Nadal semmire vesztette el adogatását, így visszacsúszott a győzelem küszöbéről. Innentől kezdve Medvedev igazán felszabadultan játszott, megközelítve a tökéletes játék elefántcsonttornyát.

Nadal (Forrás: twitter/atptour)

Az orosz fiatal a rövidítésében hiba nélkül teniszezett (7-4), így kiegyenlített. A döntő szettben mutatkozott meg a játékosok közötti hatalmas különbség. Nadal elfogyott, Medvedev meg szárnyakra kapott, így kétszer is brékelni tudta a spanyolt és behúzta a mérkőzést (6-3). Medvedev mindössze 2 ki nem kényszerített hibát vétett (két kettőshiba) a döntő szettben Nadal 17 hibájával szemben. A sokszor unalmas védekező játékáért kritizált orosz megmutatta, hogy a tour egyik legagresszívabb játékosa ellen is ki tud osztani 42 nyerő ütést (Nadal 30).

Medvedev (Forrás: twitter/tennistv)

Én vesztettem el ezt az elődöntőt. Meg voltak az esélyeim és ott lehetettem volna a döntőben. Nem voltam elég jó, amikor le kellett volna zárni a mérkőzést, ennyi. Minden más jelentéktelen.

Nyilatkozat Nadal a vereséget követően

(Forrás: Twotter/daniilmedved)

Ezzel a győzelemmel kijelenthetjük, hogy beért a fiatal generáció és megérdemelten küzd majd meg a világbajnoki trófeáért. Medvedev és Thiem is jobb játékkal verte meg Djokovicot és Nadalt is, ami egyértelműen tükrözi a trónfosztás létjogosultságát.

Medvedev mérkőzés utáni diszkrét mosolya (forrás: twitter/daniilmedved)

Itt megnézheti a párharc összefoglalóját:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top