Connect with us

Hárman a világelsőségért

ATP

Hárman a világelsőségért

Carlos Alcaraz megfordította a forgatókönyvet a világranglista második helyéért vívott csatájában Jannik Sinnerrel szemben.

A BNP Paribas Open elődöntőjébe bejutott két szupersztár közül Sinner kiváló helyzetben volt ahhoz, hogy átlépje a spanyolt, és hétfőtől új karriercsúcsot érjen el. Az olasz 16-0-ra állt eddig idén és szinte szárnyalt.

Sinner már Alcaraz előtt járt az élő világranglistán, ám a 20 éves spanyol azonban megváltoztatta a csatájuk dinamikáját azáltal, hogy szetthátrányból felállva bejutott az Indian Wells-i döntőbe, és végül magasba is emelhette a trófeát, immáron zsinórban második alkalommal.

Ha Sinner megnyerte volna kettejük elődöntőjét, úgy legalább 355 ponttal vezetett volna Alcaraz előtt Miamiban. A sivatagi címmel a 22 éves játékos 705 pontos előnyre tehetett volna szert. Ehelyett Alcaraz 495 pontos előnnyel érkezik riválisával szemben Floridába. Ez 1200 pontos kilengés egy nap alatt.

Mivel Alcaraznak 360 pontot kell védenie Miamiban, szemben Sinner 600 pontjával, a spanyol jó helyzetben lesz ahhoz, hogy még tovább növelje előnyét.

A 2. helyért folytatott küzdelem gyors megváltozása háromesélyes versenyfutáshoz is vezethet a világelsőségért Novak Djokovic, Alcaraz és Sinner között, akik hétfőn 1415 ponton belül lesznek egymástól. Djokovic jelenleg 920 ponttal előzi meg Alcarazt, aki 640 ponttal növelhetné pontjait azzal, hogyha Miamiban teljesíti a Sunshine Doublet.

Azután pedig jöhet a salakszezon, ahol Djokovic 2315 pontot, Alcaraz 2265 pontot véd. Sinner azonban csak 585 pontot szerzett tavaly, ami nagy lehetőséget ad az olasznak.

Sok minden megváltozott az elmúlt 24 órában a világranglista élén zajló küzdelemben. A szurkolók pedig készülhetnek, mert a versenyfutás a következő hónapokban csak tovább éleződik.

Borítókép: Frederic J. Brown/AFP via Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top