Connect with us

Alcaraz ezt a tanácsot hallja legtöbbször az edzőjétől

ATP

Alcaraz ezt a tanácsot hallja legtöbbször az edzőjétől

Számtalan tényezője van annak, hogy mitől lesz sikeres egy topjátékos.

Vannak többek között technikai, mentális és fizikai szempontok, amelyek segítenek egy ATP Tour-sztárnak tökéletesíteni a mesterségét. Carlos Alcaraz számára azonban néha Juan Carlos Ferrero edző egyszerűi szavai is képesek megváltoztatni egy fontos mérkőzés menetét.

„Attól függ, hogyan figyel engem. Ha nagyon küszködök, ha gondban vagyok, vagy ha nem, azt a pillanatnyi helyzetektől függően mondja meg nekem” – mondta Alcaraz kedden Miamiban a riportereknek. „De azt mondhatom, hogy az egyik dolog, amit a legtöbbször mond nekem, az az, hogy ‘mosolyogj’.”

Ez nyilvánvaló volt a BNP Paribas Open elődöntőjében is, ahol Alcaraz 1-6-ról állt fel, hogy véget vessen a riválisa Jannik Sinner 19 meccses győzelmi sorozatának. A széles mosoly és a kiváló ütéskészség könnyen észrevehető volt Alcaraznál, aki másnap Daniil Medvedevet győzte le, hogy megszerezze zsinórban második Indian Wells-i címét.

A spanyol, aki a Miami Open első kiemeltje, 14 éves kora óta a korábbi világelső Ferrero tanítványa. Erős kötelék alakult ki közöttük a juniorversenyeken töltött korai időktől kezdve egészen mostanáig, a sportág legnagyobb színpadáig. Ferrero segített Alcaraznak 13 tornát nyerni, köztük két Grand Slamet is.

„Nagyszerű munkát végeztünk együtt. Sok időt töltök vele a versenyeken és [a versenyeken kívül] is. Nagyon jó a kapcsolatunk szakmai téren, de a magánéletben is. Sokat tanultam tőle” – mondta Alcaraz.

A világranglista második helyezettje 12-3-as mérleggel érkezik Miamiba. Alcaraz mindössze a második játékos, aki öt ATP Masters 1000-es címet nyert, mielőtt betöltötte volna a 21-dik életévét, a másik a honfitársa, Rafael Nadal.

Alcaraz, aki két évvel ezelőtt Miamiban szerezte meg első Masters 1000-es címét, most arra törekszik, hogy ő legyen a nyolcadik férfi, aki megcsinálta a „Sunshine Double”-t, és az első teniszező Roger Federer óta.

„Remekül érzem magam, most nagyon magabiztos vagyok” – mondta Alcaraz. „Azt hiszem, remekül teniszezem. Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek Miamiban, ami egy igazán különleges hely számomra, ahol az elmúlt években nagyszerű teniszt mutattam be. Fizikailag és mentálisan is remekül érzem magam, és készen állok erre a tornára” – bizakodott a spanyol.

A tavaly Dél-Floridában elődöntős Alcaraz az ausztrál Aleksandar Vukic vagy a honfitársa Roberto Carballes Baena ellen kezd.

Borítókép: Mike Lawrence/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top