Connect with us

Alcaraz legújabb címével átlépte Djokovicot, de Nadal rekordját nem éri el

ATP

Alcaraz legújabb címével átlépte Djokovicot, de Nadal rekordját nem éri el

A spanyol Carlos Alcaraz a 2024-es Indian Wells Openen elért címvédését követően újabb mérföldkövet ért el a teniszpályán, de nem tudja megdönteni honfitársa, Rafael Nadal rekordját.

Alcaraz a múlt hétvégén sikeresen megvédte Indian Wells-i címét, és Daniil Medvedevet legyőzve ötödik ATP Masters 1000-es címét szerezte meg. Győzelmével a 20 éves spanyol játékos megelőzte a szerb világelső Novak Djokovicot a 21-dik életévének betöltése előtt szerzett Masters-címek számát tekintve, hiszen a szerb 4 címet gyűjtött össze ennyi idősen.

Rafael Nadal áll a lista élén

Bár Alcaraz ezzel a rekorddal megelőzte Djokovicot, amit a 24-szeres Grand Slam-bajnok már soha nem vehet vissza, Alcaraz viszont így sem tudja megelőzni honfitársát, Rafael Nadalt. A Roland Garros-egyeduralkodója 21 éves kora előtt összesen kilenc ATP Masters 1000-es címet gyűjtött össze, ami a versenyek 1990-es bevezetése óta fennálló rekord.

Mivel már csak három Masters 1000-es verseny van hátra a naptárban, mielőtt Alcaraz májusban betölti a 21-dik életévét, a regnáló wimbledoni bajnok nem lesz képes megelőzni gyermekkori példaképét.

Borítókép: Corinne Dubreuil/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top