Connect with us

Collins az utolsó szezonjában nyerte meg karrierje legnagyobb címét

WTA

Collins az utolsó szezonjában nyerte meg karrierje legnagyobb címét

Danielle Collins egészen a 2024-es Miami Openig nem nyert WTA 1000-es versenyt a pályafutása során. Az utolsó szezonjában azonban sikerült neki, amikor a döntőben legyőzte Elena Rybakinát.

Rybakina egy óriási teniszező, aki a döntőig nagyon jól játszott Miamiban. Viszont, amikor eljut a döntőig, akkor látszólag mintha elveszítené a varázsát, és vereséget szenved. Ez történt tavaly is, amikor szintén a döntőig menetelt, hogy aztán a fináléban Petra Kvitova ellen kikapjon.

Az idei év sem nyújtott semmi mást, mert most Collins bizonyult jobbnak Rybakinánál; a különbség annyi, hogy a kazahsztáni játékos most nem menetelt el könnyedén a döntőig. Rengeteget küzdött, annak ellenére, hogy néhány egészen elképesztő meccset nyert meg, mint például az előző fordulóban Victoria Azarenka ellen.

Ez a meccs mindkettőjük számára jól indult, mert egyiküknek sem volt túl sok gondja az adogatásuk megtartásával, viszont mindkét oldalon voltak bréklabdák. A döntő gém sok szempontból 3-3-nál volt, amikor Collins több bréklabdát is hárított, hogy 4-3-ra tartsa magát.

Ha elveszíti az adogatását, Rybakina valószínűleg megnyerte volna a nyitószettet. Collins 5-5-nél újabb bréklabdát hárított és 6-5-re vezetett, majd a következő gémben megadta a gyilkos döfést. Több bréklabdához is jutott, egyet pedig értékesített, így végül 7-5-re megnyerte a nyitószettet.

Elég szoros és küzdelmes mérkőzés volt, de végül Collins játszotta le jobban a fontos labdameneteket. Mind az 5 bréklabdát hárította, és ezek közül néhány nagyon fontos volt a mérkőzés alakulása szempontjából. A második játszma az amerikai játékos korai brékjével indult, de Rybakina azonnal visszavette az elveszett adogatójátékát.

Végül Collins hárított még néhány bréklabdát, és ismét lebrékelte ellenfelét a 6-3-as végeredményért. Ez egy elképesztő teljesítmény volt Collins részéről, aki 9 bréklabdából 8-at hárított a mérkőzésen. Legnagyobb részben pedig ezért nyerte meg a mérkőzést; egyszerűen jobb volt, amikor igazán számított.

Borítókép: Elsa/Getty Images

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: WTA

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top