Connect with us

Del Potro szerint Djokovic végleg véget vethet a GOAT-vitának

ATP

Del Potro szerint Djokovic végleg véget vethet a GOAT-vitának

A korábbi kiváló játékos, Juan Martin Del Potro is megszólalt a GOAT-vita kapcsán, azt állítva, hogy Novak Djokovic még nem tett pontot a végére.

Az argentin játékos megosztotta a gondolatait a minden idők legnagyobb teniszjátékosának (GOAT) vitájáról, és nagyon érdekes a véleménye. Del Potro a Nagy Hármas csúcsán játszott, és évekig harcolt velük.

Valójában elég jól teljesített ellenük, és személyesen is befolyásolta a versenyfutást. Például a US Open döntőjében legyőzte Roger Federert, így ő a felelős azért, hogy a svájci Maestronak eggyel kevesebb Grand Slam címe van.

Novak Djokovic viccesen megjegyezte, hogy az argentint tartja felelősnek azért, mert megakadályozta, hogy aranyérmet szerezzen az olimpián, így ebben az értelemben nagy szerepe volt a Három Nagy harcában.

Ha Djokovicnak lenne olimpiai aranyérme, az minden bizonnyal még jobban kiegészítené az önéletrajzát. Azt a tényt, hogy nincs neki aranyérme, néhányan felhozhatják ellene. Del Potro mindenesetre nem gondolja úgy, hogy Djokovic végleg lezárta volna a vitát.

A vita még mindig tart, ami számára azt jelzi, hogy az emberek még nincsenek teljesen meggyőződve. Nyilvánvaló, hogy ez egy nagyon szubjektív kérdés, így egyesek számára ez nyílt vita; egyeseknél ez le van zárva, másoknak pedig soha nem fog megoldódni.

Del Potro azonban a 2024-es Miami Openen, amelyen részt vett, bevallotta, hogy néhány újabb szerb által megnyert Grand Slam végleg lezárná a vitát.

„Nováknak előtt még hosszú út áll, több címet nyert, mint ők, de ez még mindig vita tárgyát képezi. Úgy gondolom, hogy ha nyer még néhány Grand Slamet, akkor nem lesz többé vita, akárhány rajongója is van Rogernek és Rafanak.”

Személyesebb szinten Del Potro hasonló megközelítést alkalmazott néhány más játékoshoz. Carlos Alcarazhoz hasonlóan ő is úgy gondolja, hogy mindannyian a legnagyobbak, hiszen mindannyiuknak voltak olyan időszakjaik, amikor vitathatatlanul a legjobbak voltak.

„Mindegyik a történelem legjobbja volt különböző időpontokban. A 2006-tól 2009-ig tartó időszakban Roger verhetetlen volt, de ha salakpályára mentek, Rafa volt a legjobb.”

Borítókép: Cameron Spencer/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top