Connect with us

Medvedev simán jutott tovább Indian Wellsben

ATP

Medvedev simán jutott tovább Indian Wellsben

A negyedik helyen kiemelt Daniil Medvedev egy lépéssel közelebb került első 2024-es tornagyőzelméhez és első BNP Paribas Open-koronájához pénteken, miután 6-4, 6-4-re legyőzte Grigor Dimitrovot, és biztosította helyét a negyeddöntőben.

„Azt hiszem, összességében jól játszottam. Nagyon következetes voltam” – mondta Medvedev, aki mindössze 13 ki nem kényszerített hibát vétett. „Boldog vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű ellenfelet tudtam legyőzni Grigor személyében. Ellene játszani mindig kihívás, és örülök, hogy ezúttal sikerült felülkerekednem rajta” – dicsérte ellenfelét az orosz.

Medvedev domináns volt főként az adogatásaiban, az Infosys ATP-statisztikái szerint mindössze öt pontot veszített el az első adogatása után (26/31), és sok bréklehetőségeket teremtett a ritörn pozíciójának variálásával. Az első brékjét a nyitószett ötödik játékában szerezte, miután a bolgár kettős hibával elbukta az adogatását, talán érezve az alapvonalon belülre lépő Medvedev nyomását.

Annak ellenére, hogy 5-3-nál 0/40-es állásban három szettlabdát sem tudott értékesíteni, Medvedev gyorsan összeszedte magát, és saját szervája mögött egyszettes előnyre tett szert. Medvedev 75 percen keresztül csúcsminőségű ütőjátékot mutatott be, minden pozícióból talált nyerőt, és ezzel 7-3-ra javította a kettejük mérlegét. Érdekesség, hogy Dimitrov három évvel ezelőtt pont itt Indian Wellsben győzte le az akkor a világranglista 4. helyezett Medvedevet.

Medvedev ellenfele a hetedik helyen kiemelt Holger Rune lesz, aki meccslabdát hárítva 2-6, 7-6(2), 6-3-ra legyőzte a 12. helyen kiemelt amerikai Taylor Fritzet.

Medvedev eddig minden keménypályás ATP Masters 1000-es versenyt megnyert, kivéve egyet: a BNP Paribas Opent, ahol a legjobb eredménye egy tavalyi döntős szereplés. Célja, hogy ő legyen zsinórban a hatodik játékos, aki első alkalommal ünnepelhet a kaliforniai sivatagban.

Dimitrov 29 ki nem kényszerített hibáját bánhatja majd, amelyből 15 a tenyereséből adódott. A 32 éves játékos sorozatban harmadik Masters 1000-es negyeddöntőjére hajtott, miután tavaly a sanghaji elődöntőbe és a párizsi döntőbe is sikerült bejutnia.

Borítókép: Peter Staples/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top