Connect with us

Novak Djokovic megerősítette, hogy nem játszik a Miami Openen

ATP

Novak Djokovic megerősítette, hogy nem játszik a Miami Openen

A 123-dik helyen rangsorolt Luca Nardi elleni sokkoló harmadik fordulós kiesése után Novak Djokovic tovább készül az európai salakpályás szezonra.

Csütörtökön Christopher Clarey és Sasa Ozmo beszámolója szerint a világelső nem lép pályára a Miami Openen. Később a Tennis Channel Live műsorában Steve Weissman azt mondta, hogy a 36 éves játékos „pihenni fog, és felkészül a salakos szezonra”.

Hivatalos megerősítés szombatig nem érkezett Djokovic részéről, a szerb azt mondta, hogy „a karrierem ezen szakaszában egyensúlyban tartom a magánéleti és a szakmai programomat. Sajnálom, hogy nem fogom megtapasztalni a világ legjobb és legszenvedélyesebb szurkolóit”.

Mielőtt Djokovic a múlt szombati nyitómérkőzésén visszatért a BNP Paribas Openre, azelőtt 2019 óta nem lépett pályára a Sunshine Double (Indian Wells – Miami) egyik állomásán sem. A szerb emlékezetes módon 2007-ben Miamiban szerezte meg az elsőt a rekordot jelentő 40 Masters 1000-es címéből. Indian Wells és Miami között összesen 11 címet nyert, de most 2016 óta először nem tudta megnyerni a két rangos keménypályás esemény egyikét sem.

Djokovic 8-3-as mérleggel áll az idei szezonban, és egyelőre tornagyőzelem nélkül. A hétfői, Nardi elleni vereséget követően Djokovic a következőket mondta a sajtónak: „Nyilván 10 perccel ezelőtt még a pályán voltam, úgyhogy még egy kicsit forrófejű vagyok. Ki kell pihennem egy-két napot, aztán meglátjuk, mit akarok csinálni legközelebb”.

A több mint 20-szoros Grand Slam-bajnok Rafael Nadal, aki sérülés miatt visszalépett az Indian Wells-i tornától, már korábban megerősítette, hogy nem vesz részt a Miami Openen.

A Miami kihagyásával Jannik Sinner előtt megnyílt az út, hogy tavasszal tovább folytassa a 36 éves játékos utolérését a világranglista első helyéért. Djokovicnak egy Roland Garros címet kell megvédenie, míg Sinner legjobb salakpályás szereplése egy monte-carlói elődöntő volt.

Az olasz túlszárnyalta 2023-as Indian Wells-i eredményét egy elődöntőig tartó meneteléssel bár Miamiban is van egy döntős szereplése, amit meg kell védenie.

Borítókép: Peter Staples/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top