Connect with us

Rune mérkőzéslabdát hárítva győzte le Fritzet Indian Wellsben

ATP

Rune mérkőzéslabdát hárítva győzte le Fritzet Indian Wellsben

A hetedik helyen kiemelt Holger Rune szerdán egy drámai fordítást produkált, amikor is mérkőzéslabdét hárítva 2-6, 7-6(2), 6-3-ra legyőzte a hazai kedvenc Taylor Fritzet, és bejutott ötödik ATP Masters 1000 negyeddöntőjébe a BNP Paribas Openen.

„Őrület volt. Tényleg csak az adott pillanatban maradtam és küzdöttem tovább” – mondta Rune a pályán adott interjújában. „Próbáltam pontról pontra játszani, és úgy gondolom, hogy a második szett végén egészen elképesztő módon sikerült emelnem a szintemet” – hangsúlyozta a dán.

Rune túljutott az első szett lassú kezdésén, 15 ki nem kényszerített hibát követett el, miközben Fritz az első ütéseivel diktálta a játékot, és a nyitó játszma utolsó 19 pontjából 16-ot megnyert.

Mindössze 85 perce ment a mérkőzés, amikor a második szettben 4-5-nél egy hétperces adogatójáték során az amerikai meccslabdához jutott. Fritz azonban elhibázott egy fonák ritörnt Rune második szervájánál, ami új életet adott a 20 éves játékosnak.

Rune később kikényszerítette a második szett tie-breakjét, és az alapvonalhoz közelebb játszva átvette a mérkőzés irányítását. Az amerikai második adogatását igyekezett támadni, és a döntő szett negyedik játékában szerezte meg az egyetlen brékjét, ami Fritz első elveszített adogatójátéka volt az egész héten.

A világranglista 7. helyezettje az energiájával és ütéskészségével felélénkítette az Indian Wells-i közönséget és kiegyenlítette a Fritz elleni mérlegét 1-1-re.

„Az első játszmától kezdve és a második szettben is sokáig ő irányított. Csak örülök, hogy tovább küzdöttem magam, és továbbra is hittem abban, hogy egyszer majd megtalálom a ritmust” – mondta Rune, aki végül 29 nyerőt ütött.

Rune legközelebb a negyedik kiemelt és tavalyi döntős Daniil Medvedevvel találkozik a negyeddöntőben, ami a dán első Masters 1000-es negyeddöntős szereplése lesz Európán kívül. A páros első két találkozójából, ami mindkettő salakon zajlott, egyet Rune míg a másikat Medvedev húzta be.

„Olyan játékos vagyok, aki támadni fog. Nem érdekel, hogy kivel játszom, mindenképpen támadni fogok” – mondta Rune. „Daniil ellen teljesen más meccs lesz, mint ma. Azt hiszem, az egyetlen hasonlóság Fritz és Medvedev között az a nagy szerva, egyébként két különböző játékosról beszélünk” – elemezte ellenfelét a dán.

A négyszeres tornagyőztes Rune 13-5-re áll az idei szezonban. Ezt a hetet megelőzően a legjobb eredménye Indian Wellsben egy tavalyi harmadik körös szereplés volt.

Fritz, aki 2022-ben megnyerte a BNP Paribas Open címét, zsinórban negyedik negyeddöntőjét célozta meg a hazai tornáján.

Borítókép: Peter Staples/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top