Connect with us

A 16 éves amerikai minden pillanatot ki akar élvezni Nadal ellen

ATP

A 16 éves amerikai minden pillanatot ki akar élvezni Nadal ellen

A floridai Boca Ratonban született, jelenleg Spanyolországban él (Thaiföldön, Argentínán és egy második amerikai tartózkodáson keresztül), Darwin Blanch sok mindent megélt már fiatal élete során.

Csütörtökön a rendkívül fiatal amerikai utazása egy olyan helyre vezet, ahová talán álmodni sem mert volna, amikor először kezdett el teniszlabdát ütögetni a bátyjaival a hátsó kertjükben: ugyanis a sportág legendájával, Rafael Nadal ellen fog pályára lépni a Mutua Madrid Open első fordulójában.

„Nagyon izgatott vagyok, nyilván egy kicsit ideges is” – mondta a 16 éves Blanch az ATPTour.com-nak kedden a spanyol fővárosban. „De nagyon boldog vagyok, hogy Rafa ellen játszhatok. Készen állok arra, hogy pályára lépjek, és minden pillanatot kiélvezzek.”

Öt héten belül ez lesz a második ATP Masters 1000-es szereplése a balkezes Blanch-nak, aki hazai pályán szabadkártyával debütált Tomas Machac ellen a márciusi Miami Openen. Bár az amerikai ezúttal nem élvezheti a hazai támogatást, amikor a nagyszínpadra lép, készen áll arra, hogy megmérettesse magát a sportág egy igazi legendája ellen.

„Tudom, hogy sokan lesznek, és ellenem lesznek” – mondta Blanch a Nadal elleni első összecsapásról. „Nyilvánvalóan Miami segített egy kicsit [hozzászokni a nagyszínpadhoz], de mindig is szerettem közönség előtt játszani, és ezt mindig is élveztem.”

Blanch fiatalkora ellenére már négy országban élt. A 190 cm magas tinédzser ugyanennyi nyelven is beszél: Angolul, spanyolul, kínaiul és thaiul.

Blanch, aki szabadidejében szívesen játszik videojátékokkal és hallgat zenét („mindent, csak rockzenét nem”), mindig is a világelső Novak Djokovicot bálványozta. Közelebbről azonban három teniszes példaképpel nőtt fel: a testvéreivel, Ulises Blanch és Dali Blanch, valamint nővére, Krystal Blanch, akik mindhárman teniszezők.

Borítókép: Mike Lawrence/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top