Connect with us

A korábbi világelső szerint, aggasztó Djokovic fizikai állapota

ATP

A korábbi világelső szerint, aggasztó Djokovic fizikai állapota

A korábbi női világelső Justine Henin nagy tisztelője Novak Djokovicnak, és eléggé aggódott a legutóbbi, Monte-Carlóban rendezett mérkőzése után.

Djokovic idén eddig nem játszik túl magas szinten, legalábbis ahhoz képest, amit a múltban megszokhattunk tőle. Ezt ő is, és sokan mások is tudják, beleértve a vetélytársait is, amit Casper Ruud hangosan ki is mondott, miután Monte-Carlóban legyőzte a szerb világelsőt.

Erre a problémára gyorsan rá kell jönnie, mert már nincs sok ideje a Roland Garrosig, és az már pedig egy igazán sűrű nyár kezdete lesz, amihez Wimbledon és az olimpiai játékok is hozzátartoznak, amelyeket majd a párizsi Roland Garros pályáin játszanak majd.

A korábbi kiváló játékos Justine Henin mindig is nagy tisztelője volt Djokovicnak, de egy kicsit aggódik, miután látta, hogyan alakult eddig az idei év a szerb számára, beleértve a nemrég befejeződött Monte-Carlo Masterset is.

„Mindig egy kicsit meglepő, szinte már zavaró, hogy ilyen állapotban látom őt, de szüksége van erre. Az év eleje óta nagyon kevés tempót diktál, és ezen a borításon [sokkal többet fog meríteni] a tartalékaiból, mivel hosszabbak a labdamenetek.”

„És nyilvánvalóan a borítás a hozzá társuló magas hőmérséklettel együtt sokszor nehéz feladat szokott lenni a játékosoknak, amit kezelniük kell. Nincs a legjobb szintjén, de meccseket nyer és önbizalmat épít. Láttuk, hogy ez (az elődöntőbe jutás) újra mosolyt csalt az arcára.”

Henin bízik abban, hogy Djokovic meg fogja találni a megoldást a problémáira, ami abból is látszik, ahogyan a véleményét zárja, de ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Djokovic még bőven javulhat a következő hetekben, de a tenisz képlékeny, és a többi játékos is keményen dolgozik nap, mint nap.

Vajon időben feljavul ahhoz, hogy jobb legyen olyan játékosoknál, mint Carlos Alcaraz és Jannik Sinner? Ez lesz itt sok dolláros kérdés.

Borítókép:  AFP

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top