Connect with us

A Sinner jelentette akadály leküzdése kulcsfontosságú volt Tsitsipas sikeréhez

ATP

A Sinner jelentette akadály leküzdése kulcsfontosságú volt Tsitsipas sikeréhez

Az érzelmek Stefanos Tsitsipas arcán mindent elárultak vasárnap délután, amikor a görög sztár megszerezte harmadik Rolex Monte-Carlo Masters címét. A 12. helyen kiemelt teniszező nagyon örült a győzelmének, amely szerinte az eddigi legjobbja a hercegségben.

„Ha össze kellene hasonlítanom a teniszem színvonalát az utolsó két alkalommal, amikor itt nyertem, akkor valószínűleg azt mondanám, hogy ez volt az eddigi legjobb, mert hihetetlen tenisszel rukkoltam elő” – mondta Tsitsipas. „Könnyen mondhatnád, hogy „Stef, az első alkalommal szettveszteség nélkül nyertél itt, nem ez lenne a legjobb teljesítményed Monte-Carlóban?” Azt mondanám, hogy „Nem egészen”.

„Az elődöntőben volt egy olyan ellenfelem, aki jelenleg egy világklasszis teniszező, aki nem volt hajlandó vereséget szenvedni senkitől, és nagyon jó szériában van. Szóval ennek az akadálynak a leküzdése mindenképpen annak a jele, hogy a teniszem fejlődik, és képes vagyok arra, hogy megszorongassam ezeket a játékosokat.”

Szombaton Tsitsipas egy pontra volt attól, hogy az elődöntő harmadik szettjében dupla brékhátrányba kerüljön a kiváló formában lévő olasz Jannik Sinnerrel szemben. A görög kifejtette, hogy azzal, hogy a Sinner elleni győzelmet egy ilyen teljesítménnyel tudta megkoronázni, mint amit a döntőben egy másik salakspecialista Casper Ruud ellen produkált, az kiválóan megmutatja, hogy milyen szinten van jelenleg a játéka.

„Ez mindenképpen annak a jele, hogy ott vagyok, és a kiegyensúlyozottság is megmutatkozik, így mindenképpen nagy dolgokra vagyok képes. Csak nyitottnak kell maradnom, folyamatosan fejlődnöm kell, mert ha nem fejlődsz, akkor a dolgok hajlamosak ingadozni, és nem egészen abba az irányba haladnak, amerre építkezem” – mondta Tsitsipas. „Láttam ma néhány dolgot, amiben úgy érzem, hogy tudok javulni. Általában ezt talán vereségek után szoktam mondani, de még győzelmek után is van bőven miből tanulni. Amit ebből magammal tudok vinni, az az, hogy van néhány apróság, amit hozzá tudok tenni a játékomhoz, ami segíthet még jobbá válni.”

Stefanos Tsitsipas most Barcelonába a következő salakpályás tornájára utazik, ahol tovább szeretné folytatni a kiváló formáját.

Borítókép: Corinne Dubreuil/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top