Connect with us

Alcaraz két éve nem látott mélységben a világranglistán

ATP

Alcaraz két éve nem látott mélységben a világranglistán

Carlos Alcaraz körülbelül két éve van a tenisz közvetlen élvonalában, de most kétéves mélypontra esett vissza Jannik Sinner elképesztő szezonkezdetének köszönhetően.

Amikor a teniszezők elérnek egy bizonyos szintet, eléggé aprólékos munkává válik, hogy találjunk bármi hibát egy játékosban. Ez a helyzet Alcaraz esetében is, akinek bevallottan nem volt eddig olyan éve, mint amit megszokhattunk tőle, de nemrég megnyerte az Indian Wells Opent, szóval messze nem egy borzalmas évről van szó.

A 20 éves játékos az elmúlt két évben vagy az első, vagy a második helyen állt a világranglistán. Sőt, azóta nem esett vissza a harmadik helyre, mióta a 2022-es US Open-diadalát követően világelső lett.

Egészen idénig, amikor 2024. április 1-jén Alcaraz hivatalosan is visszaesett a harmadik helyre, ami a legalacsonyabb helyezés az elmúlt két évben. Ez egy kissé elszomorító idei évkezdet után következett be, mivel Dél-Amerikában trófea nélkül maradt, ami korábban nem fordult elő vele.

A ranglistán való visszacsúszásának fő oka azonban Jannik Sinner, akinek Miami Open tornagyőzelme biztosította, hogy megelőzte Alcaraz-t a világranglistán. Az olasz idén kíméletlen módon nyerte meg az Australian Opent, ahonnan a pontjai zömét gyűjtötte.

A Rotterdam Open megnyerésével szintén további 500 pontot szerzett, most pedig a Miami Open megnyerésével még rátett egy lapáttal. Ez pedig pont elég volt ahhoz, hogy megelőzze Alcaraz-t, bár a különbség kettejük között nem túl nagy.

Sinner 8710 pontnál jár, míg Alcaraz jelenleg 8645 pontnál. Mindketten le vannak még maradva Novak Djokovic mögött, aki 9725 ponttal még mindig az első helyen áll, de az olasz feljövőben van, és a következő hetekben biztosan meg fogja szorongatni a szerbet.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top