Connect with us

Djokovic lesz a legidősebb világelső

ATP

Djokovic lesz a legidősebb világelső

Novak Djokovic keze alatt tovább dőlnek a rekordok.

A szerb ma kezdi meg 419. hetét a világranglista első helyén, és a hét végére megdönti Roger Federer rekordját, aki az ATP történetének legidősebb első helyezettje. Djokovic vasárnap előzi meg a svájcit, amikor 36 éves és 321 napos lesz.

A sportvilág egyik legnagyobbja, Djokovic még a negyedik évtizedében is szinte páratlanul hosszú időt tudott eltölteni a sportág csúcsán. Amióta 2017. május 22-én betöltötte a 30. életévét, a szerb 31 tornát nyert meg, köztük a 24 Grand Slam-tornájából 12-őt, 40 ATP Masters 1000-es koronájából 10-et, hét Nitto ATP Finals-trófeájából pedig kettőt.

Djokovic 2011. július 4-én, 24 évesen lett először világelső. Ezzel szemben a szerb mindkét nagy riválisa, Federer és Rafael Nadal is 22 évesen jutott fel először a világranglista csúcsára. Djokovic legutóbbi vetélytársa az első helyért, Carlos Alcaraz 2022 szeptemberében, 19 évesen lett az ATP világranglista történetének legfiatalabb első helyezettje.

Mégis, mióta először állt a világranglista élére, az azóta eltelt közel 13 év alatt Djokovic az ideje nagy részét a tenisz csúcsán töltötte. Hétfőn pedig megkezdődött a rekordot jelentő 419. hete is a világranglista első helyén, ami azt jelenti, hogy 109 héttel előzi meg a második helyen álló Federert (310 hét).

Djokovic 2023 februárjában Steffi Graf 377 hetes rekordját is felülmúlta, és ezzel beállította a férfi és női teniszező által a világranglista első helyén eltöltött legtöbb hét rekordját. Azzal, hogy Djokovic lett a világranglista történetének legidősebb első helyezettje, azzal egy újabb rekordot állított fel, amely jó eséllyel kiállja majd az idő próbáját.

Borítókép: ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top