Connect with us

Marc Lopez Nadalról – „Próbáljuk elmondani neki, hogy jobb annál, mint gondolja”

ATP

Marc Lopez Nadalról – „Próbáljuk elmondani neki, hogy jobb annál, mint gondolja”

Marc Lopez világított rá arra, hogy milyen kilátásokkal jár Rafael Nadal Roland Garrosra való felkészülése, miközben vele dolgozik.

Lopez Nadal korábbi páros partnere, jelenleg pedig az edzői csapatában dolgozik. A páros emlékezetes módon szerzett aranyérmet párosban a 2016-os riói olimpián.

Nadalhoz hasonlóan Lopez is korábbi Roland Garros bajnok. Párizsban 2016-ban Feliciano Lopez partnereként nyerte meg a páros bajnoki címet. A 41 éves játékos elsősorban páros specialista volt, aki a világranglista 3. helyéig jutott.

Bár hivatalosan 2023-ban vonult vissza a profi tenisztől, Lopez még egy meccset játszott Nadallal a Brisbane International páros tornán, hogy honfitársát felpörgesse a hosszú sérülés miatti kihagyást követően.

Mivel a barcelonai 2021 vége óta dolgozik együtt Nadallal, ismeri honfitársa gyengeségeit, és rámutatott arra, hogy miként tudna fejlődni. Lenyűgözte Nadal hozzáállása és versenyszelleme az élet és a sport szinte minden területén.

Míg Nadal legnagyobb akadálya, mióta újra visszakerült a profi mezőnybe, a fizikai egészsége volt, Lopez igyekezett pozitív energiát adni neki az edzéseken.

A Punto de Breaknek adott interjúban a 14-szeres ATP páros bajnok kifejtette, hogy az edzői csapat pozitív hangulatot áraszt a táboron belül, és biztosította Nadalt, hogy magas szinten játszik annak ellenére, hogy a 37 éves játékos a Roland Garros előtt lekicsinyelte az esélyeit.

„Nagyon versenyképes a helyzet. Bármit is csinál, nyerni akar és 100%-os akar lenni. Legyen az golf, tenisz vagy ludo. Mi a helyzet Párizsban? Úgy gondolom, hogy jelenleg nincs 100%-on, ami normális, de kívülről próbáljuk elmondani neki, hogy jobb annál, mint ahogy gondolja”.

Nadal számára motivációként szolgál, hogy a fizikai küzdelmek közepette tanácsokat kap az edzői csapattól. A spanyol két évvel ezelőtti Roland Garros-győzelme óta először nyert egymás után két mérkőzést salakon. A spanyol megbosszulta az egy héttel ezelőtti vereségét Alex de Minaur ellen, miután Madridban végül két szoros játszmában jutott túl ausztrál ellenfelén.

Borítókép: ATP

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top