Connect with us

Nadal elárulta, mennyi esélyt lát a barcelonai és a madridi szereplésére

ATP

Nadal elárulta, mennyi esélyt lát a barcelonai és a madridi szereplésére

Rafael Nadal egy nemrég adott interjúban nyíltan beszélt a folyamatos sérülésproblémáiról.

A 22-szeres Grand Slam bajnokot több mint egy éve gyötrik sérülések, a tavalyi Australian Open óta mindössze három ATP-mérkőzést játszott, leginkább egy csípősérülés miatt, amely miatt hosszú időre kiesett.

A teniszvilágban sokan a csalódottságuknak adtak hangot a spanyol távolmaradása miatt. Djokovic például azt mondta, hogy Nadal hiánya elszomorítja őt, és hogy a jelenléte nagyon fontos a tenisz számára.

A korábbi első számú brit játékos Laura Robson is hasonlóan vélekedett. Robson reméli, hogy Nadal megkapja azt a búcsút, amit megérdemel, miután hosszú éveken át hatalmas hatása volt a sportágra.

Nadal nemrég bővebben is kifejtette az idei sérülésproblémáit egy interjúban, amelyet a spanyol labdarúgó Copa Del Rey döntője során adott, ahol a mallorcai születésű Nadal szintén a helyszínen volt, hogy szurkoljon az RCD Mallorca csapatának. A beszélgetést azzal kezdte, hogy arról beszélt, milyen nehéz volt számára az eddigi időszak.

„A testem nem engedi. Egyre nehezebben megy nekem. Nehéz másfél évem volt, minden nap próbálkozom. Vannak megoldandó dolgaim, és a valóság az, hogy jelenleg nem vagyok képes olyan helyzetbe hozni magam, hogy versenyezni tudjak, és ez nehéz.”

A 37 éves játékos ezután elmondta, hogy nem zárja ki a barcelonai vagy madridi szereplés esélyét, de jó esély van rá, hogy a fizikai problémái miatt nem tud majd szerepelni ezeken a tornákon.

„Nem zárok ki semmit, még azt sem, hogy ott legyek Barcelonában vagy Madridban, de jelenleg a fizikai problémáim miatt nem vagyok képes részt venni.”

Nadal végül megerősítette, hogy a januári brisbane-i ATP-versenyen tett visszatérési kísérlete óta hasfal problémái vannak.

„Sok embernek vannak mentális problémái, és nekem is vannak, amikor a munkám során nem tudok megfelelően a céljaimért küzdeni, de nekem ez most fizikai, hasfal problémáim vannak, mióta visszatértem Ausztráliából.Próbálkozunk különböző dolgokkal, és napról napra haladunk” – zárta gondolatait a 14-szeres Roland Garros győztes spanyol.

Borítókép: PATRICK HAMILTON/AFP

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top