Connect with us

Nadalnak nincs szüksége figyelemre vagy pénzdíjra a visszatéréshez

ATP

Nadalnak nincs szüksége figyelemre vagy pénzdíjra a visszatéréshez

Rafael Nadal mindent elért már a pályafutása során, amiről egy teniszező álmodhat, akkor miért próbálkozik még mindig a visszatérésével? Kim Clijstersnek talán van egy ötlete rá.

Egy hétköznapi ember számára nehéz lehet megérteni, hogy valaki, mint Nadal, miért nem fejezi be már egyszerűen a karrierjét. Sokkal többet ért el, mint amennyit valószínűleg valaha is remélt, több pénzt keresett, mint amennyit el tudna költeni, akkor miért nyomja tovább a komoly fizikai problémái ellenére?

Ő nagyon versenyképes, és a versenyképes emberek egyszerűen máshogy vannak bekötve. Imád versenyezni, és imád teniszezni, szóval ha ezt megteheti, miért ne csinálná? Ez tényleg ilyen egyszerű, de a tényleges megvalósítás messze nem ilyen könnyű.

Idén már kétszer is megpróbálkozott a visszatéréssel, de ez eddig nem igazán sikerült neki. Mindkét alkalommal egy kisebb sérülés állította meg újra, mivel a teste láthatóan küzd azért, hogy sérülésmentes tudjon maradni.

Az évek során rengeteget strapálta magát. Az viszont biztos, hogy nem a figyelemért vagy a pénzért csinálja. Kim Clijstersnek van tapasztalata a hosszú kihagyást követő visszatéréssel kapcsolatban, és nemrég beszélt erről a neves újságírónak, Christopher Clarey-nek.

„Megpróbálsz visszatérni, és hajtani magad. Már kisgyerekként megtanítottak minket erre a gondolkodásmódra. Ha olyan szerencsés vagy, hogy már korán jó emberekkel dolgozhatsz együtt, akik képesek célokat kitűzni, az formál téged.”

„Vannak hosszú távú célok, de folyamatosan vannak rövid távú célok is. Ezt most már látom a gondolkodásmódomban. Nagyon célorientált vagyok. Ez egy szokás, ami abból adódik, hogy évekig hallgattam az edzőimre és a körülöttem lévő emberekre.”

Az egykori belga teniszező megemlítette Nadalt, de Angelique Kerbert is, aki szintén visszatért a sportághoz, ahogy Caroline Wozniacki is, mondván, nekik nem kell a pénzdíj vagy a figyelem, csak versenyezni akarnak, és apró célokat akarnak elérni.

Borítókép: Corinne Dubreuil / Rafa Nadal Academy Kuwait

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top