Connect with us

Sinner edzője figyelmeztette a riválisokat: „Még ennél is jobb lehet”

ATP

Sinner edzője figyelmeztette a riválisokat: „Még ennél is jobb lehet”

Jannik Sinner lehet, hogy már jelenleg is a világ legjobb játékosa, de edzője, Darren Cahill szerint még ennél is kiválóbb lehet.

Persze a jó és a jobb fogalma meglehetősen szubjektív. A sportolók technikailag mindig lehetnek jobbak, még akkor is, ha már a legjobbak, de ahogyan azt sok okos ember megmondta már a múltban, nem kell a legjobbra fogadni, csak jobbnak kell lenni mindenkinél az adott pillanatban, és a teniszben ez mindig csak az az egy ellenfél, aki a háló túloldalán áll.

Sinner 2024-es szezonja ennek megfelelően alakult eddig, hiszen egyértelműen jobb volt mindenkinél, három trófeát nyert, köztük legutóbb a Miami Openen. Egyesek szerint összességében Novak Djokovic és Carlos Alcaraz a jobb játékosok, de Sinner jelenleg jobb náluk, és ezért nyer.

Edzője, Darren Cahill természetesen büszke arra, amit idén elértek, de van még hova fejlődni az ausztrál szakember szerint, aki a 2024-es Miami Open döntője után beszélt a médiának. Bármennyire is ijesztően hangzik, Cahill szerint Sinner ennél sokkal jobb lehet még a jövőben.

„Jelenleg minden a kezére játszik, minden sikerül neki, ezt nem lehet szépíteni. Nagyszerűen játszik, és a mai szintje is fantasztikus volt. De még javulhat. Ahogy a fejlődés halad előre, és ahogy egy kicsit idősebb, erősebb és gyorsabb lesz, és egy kicsit okosabb lesz, mindezek a dolgok elkezdenek majd beépülni a játékába.”

Sinner már most is sokat fejlődött, különösen az adogatás és az alapütések tekintetében. Már nem hibázik annyit, mint korábban, és az adogatása is sokkal jobb lett. Ez csak egy azok közül a dolgok közül, amelyeken dolgoztak és dolgozni is fognak a jövőben, hogy még jobb játékossá váljon.

„Azon dolgoztunk, hogy javítsuk az adogatását, javítsuk a játékát, javítsuk a nyesett fonákját, hogy ritmusváltásként használhassa, javítsuk a pontosságát a tenyeresének, illetve az adogatás fogadásokat. Mindenki játékán végig lehet menni így.”

Borítókép: Andrew Eichenholz/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top