Connect with us

Sinner fejlődése a legnagyobb, amit Djokovic óta produkált valaki

ATP

Sinner fejlődése a legnagyobb, amit Djokovic óta produkált valaki

Jannik Sinner elképesztő teljesítményt nyújtott az elmúlt hónapokban, és a korábbi világelső Mats Wilander szerint ez a legnagyobb fejlődés, amit Novak Djokovic óta láthatott a teniszvilág.

Sinner már egy ideje jelen van a tenisz legmagasabb szintjén, hiszen az olasz még 2019-ben debütált Grand Slamen, alig néhány nappal azután, hogy betöltötte a 18-dik életévét. Egy évvel később, 19 évesen megnyerte első trófeáját Szófiában, majd szépen lassan az ATP Tour egyik legmegbízhatóbb játékosává nőtte ki magát.

Ezt követően a fejlődése belassult néhány másik játékoséhoz, például Carlos Alcarazéhoz képest, de ez 2023-ban megváltozott. Hét döntőt játszott 2023-ban, ami megegyezett az addig elért döntőinek a számával, és ebből végül négyet meg is nyert.

Idén még hármat tett hozzá, köztük legutóbb a Miami Opent, így pályafutása alatt szerzett trófeáinak több, mint felét az elmúlt 12 hónapban nyerte. Ez lenyűgöző, és a korábbi első számú játékos, Wilander is ezt emelte ki az Eurosportnak adott beszélgetésében.

„Sokat fejlődött az elmúlt egy évben, de az elmúlt három hónapban szerintem a teniszének a taktikai része olyannyira feljavult, hogy már nem kockáztat feleslegesen. Gyorsan játszik és a legtöbbször megpróbál nyerőket ütni, de csak önmagán belül játszik.”

„Úgy gondolom, hogy bármelyik borítás kedvezhet neki. Szerintem nem számít neki, hogy füvön, kemény pályákon vagy akár salakpályákon kell játszania. Szerintem amikor jól érzi magát és magabiztos, akkor tudja, hogy a játéka bármelyik játékos ellen megállja a helyét a mezőnyben, még akkor is, ha az az adott ellenfél legjobb borítása”.

Kemény pályán mindenképpen lenyűgözőnek tűnt, de Wilander feltevését a következő hónapok igazolhatják biztosan. Az olasz mindig is elég stabil volt salakon, de az idei salakszezon fontos időszak lesz Sinner számára.

Nagy céljai vannak a Roland Garroson és az olimpián, és ugyanazt a dominanciát szeretné majd hozni ezen a borításon is. Maga a fejlődésének a mértéke Wilandert Djokovicra emlékeztette.

„Ez egy hihetetlen javulás, egy olyan fejlődés, amit nem hiszem, hogy láttam bármelyik fiatal játékosnál a „Nagy Hármas” óta, amikor Novak Djokovic egy sima játékosból a legjobbak egyike lett. Ha a legjobbam közelében játszom, akkor csak a saját játékomat tudom játszani. Ez az a fejlődés, amit Jannik Sinner elért.”

Borítókép: Julian Finney/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top